Αναζήτηση

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΤΑ ΝΕΑ: Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί για την απόσυρση των αυτοκινήτων.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΤΑ ΝΕΑ: Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί για την απόσυρση των αυτοκινήτων.

Επιφυλάξεις για τη συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης έχουν εκφράσει τα μόνιμα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών σε συναντήσεις που είχαν με υπηρεσιακά στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων. Αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης που τυπικά έληξε στα τέλη του 2015 και πάγωσε την αγορά αυτοκινήτου.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η διάταξη για την παράταση της απόσυρσης έχει ήδη δοθεί στα τεχνικά κλιμάκια και προβλέπει τη διατήρηση του μέτρου έως και το τέλος Ιουνίου. Ωστόσο, λόγω της απροθυμίας των τεχνικών κλιμακίων να δώσουν το πράσινο φώς, η διάταξη δεν έχει έρθει ακόμη στη Βουλή με αποτέλεσμα να υπάρχει και αβεβαιότητα στην αγορά αυτοκινήτου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές αντιδρούν στο μέτρο της απόσυρσης, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα, καθώς θα χαθούν περισσότερα φορολογικά έσοδα από αυτά που θα εισπραχθούν. Επίσης, πιστεύουν ότι η αγορά αυτοκινήτου, ούτως ή άλλως, θα κυμανθεί φέτος σε χαμηλά επίπεδα λόγω της γενικότερης καθίζησης της οικονομικής δραστηριότητας και ότι το μέτρο της απόσυρσης δεν θα κάνει ουσιαστική διαφορά στη ζήτηση.
Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν έχει ακόμη κλείσει και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Στην παρούσα φάση, όμως, το πιθανότερο, όπως υποστηρίζουν είναι ότι το μέτρο της απόσυρσης δεν θα παραταθεί. Όλα πάντως αναμένεται να ξεκαθαριστούν μέσα στις επόμενες δυο ή τρεις εβδομάδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου