Αναζήτηση

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

AΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΟΜΒΑ από το Reuters: Χάνεται η υπομονή για την Ελλάδα! Ίσως πάρει τη μισή δόση – ΔΕΙΤΕ τι ισχυρίζεται το πρακτορείο!

AΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΟΜΒΑ από το Reuters που ανάβει φωτιές: Χάνεται η υπομονή για την Ελλάδα! Ίσως πάρει τη μισή δόση – ΔΕΙΤΕ τι ισχυρίζεται το πρακτορείο!
AΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΟΜΒΑ από το Reuters: Χάνεται η υπομονή για την Ελλάδα! Ίσως πάρει τη μισή δόση – ΔΕΙΤΕ τι ισχυρίζεται το πρακτορείο!

Καλά… νέα από το Eurogroup της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο υποτίθεται πως περιμένει η Ελλάδα για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, ωστόσο, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, το Reuters ρίχνει μία απίστευτη βόμβα ισχυριζόμενο πως υπάρχει ενδεχόμενο η Ελλάδα να πάρει τη μισή δόση αφού υπάρχει… μισό προαπαιτούμενο που δεν έχει υλοποιήσει!

Είναι πιθανό οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να εγκρίνουν την εκταμίευση όλου ή ενός μέρους από τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις δυο κορυφαίων αξιωματούχων της ευρωζώνης. Και αυτό γιατί η Ελλάδα έχει εκπληρώσει σχεδόν και τα 15 προαπαιτούμενα που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές.

Το μόνο προαπαιτούμενο που δεν έχει υλοποιηθεί εντελώς αφορά στο Υπερταμείο για την αποκρατικοποίηση, δήλωσαν αξιωματούχοι στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου.

Πότε θα λυθεί το… πρόβλημα;
«Γνωρίζω ότι τουλάχιστον ένα προαπαιτούμενο δεν έχει πλήρως υλοποιηθεί, οπότε είναι 14,5 αυτά που έχουν εκπληρωθεί» είπε ένας από τους αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters. «Είναι πιθανό το θέμα να έχει λυθεί το πρωί της Δευτέρας. Οι περισσότεροι από τους υπουργούς Οικονομικών στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και συνεχίζουν να πιέζουν γιατί πιστεύουν ότι στην Ελλάδα τα πράγματα γίνονται μόνο υπό πίεση. Αν δεν είναι όλα έτοιμα, θα περιμένουν», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Αν η Ελλάδα δεν καταθέσει όλη τη λίστα με τα εκπληρωμένα 15 προαπαιτούμενα, μπορεί να μην πάρει τα χρήματα που θέλει για να τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της κυβέρνησης προς τους ιδιώτες και να πάρει όλο το ποσό της δόσης όταν εκπληρώσει τα υπόλοιπα βήματα. Το Eurogroup μπορεί να αφήσει την απόφαση για την εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού στον ESM.

«Μπορεί να πάρουν 1,7 δισ. τη Δευτέρα, αλλά μπορεί να πάρουν και τα 2,8 δισ.» είπε ο δεύτερος κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου