Αναζήτηση

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

BOMBA ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ! Ξεθωριάζει η λάμψη του ομίλου του Νίκου Χατζηνικολάου..ΣΟΚ για τον REAL

BOMBA ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ! Ξεθωριάζει η λάμψη του ομίλου του Νίκου Χατζηνικολάου..ΣΟΚ για τον REAL
BOMBA ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ! Ξεθωριάζει η λάμψη του ομίλου του Νίκου Χατζηνικολάου..ΣΟΚ για τον REAL
To διαβάζουμε στους συνάδελφους του bankingnews.gr



Δυστυχώς τα αρχεία είναι χαλασμένα, στείλτε μήνυμα στο διαχειριστή του site. Αυτό είναι το μήνυμα που εμφανίζεται όταν κάποιος επιχειρεί να ανοίξει τις οικονομικές καταστάσεις που εμφανίζονται να δημοσιεύουν εταιρίες του ομίλου του Νίκου Χατζηνικολάου το 2015 σε ιστοσελίδα που φαίνεται να συνδέεται με τον όμιλο Real. Πρόκειται για τους ισολογισμούς των εταιριών Αληθινό Ραδιόφωνο, Real Media, Real-press και Ενικός. Το ίδιο ισχύει και για τις χρήσεις 2014 όλων των εταιριών πλην της Ενικός που ανοίγει ο ισολογισμός του 2014.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει κι ένα ζήτημα με το ΓΕΜΗ όπου επίσης δεν ανευρίσκονται ισολογισμοί ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τους τελευταίους δημοσιευμένους ισολογισμούς υπογράφει ορκωτός ελεγκτής που στο παρελθόν δεν βρήκε κανένα πρόβλημα στη Microland και είχε υπογράψει άνευ παρατηρήσεων ισολογισμό στον οποίο αναγραφόταν ως ποσό στο ταμείο της εταιρίας σε μετρητά το οποίο ξεπερνούσε τα 7 εκ Ευρώ ενώ διετέλεσε επί χρόνια ορκωτός του ΑΛΤΕΡ
Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ισολογισμοί της προηγούμενης διετίας στον όμιλο των εταιριών του Νίκου Χατζηνικολάου προκαλεί ερωτήματα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών των ΜΜΕ του ομίλου φτάνουν τους τρεις μήνες και παράλληλα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες το 1,5 εκ Ευρώ χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχουν κινηθεί διαδικασίες είσπραξης των ποσών αυτών .Σημαντικά ποσά κατά τις ίδιες πληροφορίες οφείλονται και στο ελληνικό δημόσιο ενώ δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τον τραπεζικό δανεισμό λόγω της μη δημοσίευσης ισολογισμών.
Σύμφωνα πάντως με τα διαθέσιμα στοιχεία ισολογισμών η Real Media είχε μηδενικά ίδια κεφάλαια το 2013 και όφειλε να κάνει αύξηση κεφαλαίου ενώ ήδη είχαν επιβληθεί προσαυξήσεις και πρόστιμα για καθυστέρηση καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Ανάλογη ήταν και η εικόνα στο Αληθινό Ραδιόφωνο (Real FM) όπου τα κεφάλαια είχαν μηδενιστεί ενώ την ίδια στιγμή οι εργοδοτικές εισφορές μισθωτών εμφανίζονται για το έτος σε 230 χιλιάδες Ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις στο τέλος του έτους διαμορφώνονται σε 629.000 Ευρώ που αντιστοιχεί στο κόστος μισθοδοσίας χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά του ορκωτού ελεγκτή για τυχόν ληξιπρόθεσμο μέρος των οφειλών αυτών.


Πηγή, www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου