Αναζήτηση

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Έτσι έσωσε την περιουσία του δανειολήπτης απο την Κρήτη

Έτσι έσωσε την περιουσία του δανειολήπτης απο την Κρήτη
Έτσι έσωσε την περιουσία του δανειολήπτης απο την Κρήτη

Προσωρινή διαταγή, από την Ειρηνοδίκη Σητείας, για δανειολήπτη Ιδιωτικό υπάλληλο, όπου όρισε την διάσωση του συνόλου της περιουσίας του και καταβολή μηνιαίας δόσης, ποσού 150 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε σήμερα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Πρόκειται για δανειολήπτη από την Σητεία, έγγαμο, με σύζυγο ΑΜΕΑ και με ένα ανήλικο παιδί, με συνολικό χρέος 89.046,13 ευρώ σε μία τράπεζα από στεγαστικό δάνειο. Τα εισοδήματα που διαθέτει ο οφειλέτης, είναι 1.114 ευρώ το μήνα, η σύζυγος του 313 ευρώ το μήνα, επίδομα αναπηρίας. Επίσης, τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο οφειλέτης είναι κύρια κατοικία 113 τ.μ κυριότητας 100%.

Το Ειρηνοδικείο της Σητείας, από την αξιολόγηση των λεχθέντων από τους διαδίκους και τα προσκομιζόμενα έγγραφα στο Δικαστήριο,αποφάσισε ότι πρέπει να εκδοθεί Προσωρινή Διαταγή , για την εξασφάλιση του δικαιώματος του αιτούντος, (υποθήκη) με το παρακάτω περιεχόμενο:

-Δέχεται, το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.

-Διατάσσει τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων του αιτούντος οφειλέτη και προς τούτο απαγορεύει τις εις βάρος του ατομικές διώξεις.

-Ορίζει μηνιαία δόση 150 ευρώ, ποσό το οποίο είχαν προτείνει ο ίδιος έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συμπερασματικά σημειώνει ότι η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή, από το Ειρηνοδικείο της Σητείας είναι σημαντική, για τον δανειολήπτη και είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010), καθώς η δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία, (λόγω μειωμένης ρευστότητας), που βιώνει η οικογένεια, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας στην εν λόγω νομοθεσία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου