Αναζήτηση

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να γίνει κάνεις πλούσιος


Ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να γίνει κάνεις πλούσιος

Αντίθετα με τα όσα πιστεύει ο κόσμος, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός στα οικονομικά για να γίνει πλούσιος.
Δεν χρειάζονται βαθιές γνώσεις οικονομικών ή γνώσεις των πιο "καυτών" μετοχών της χρονιάς ή ακόμα και να προέρχεται κάποιος από πλούσια οικογένεια, το λεγόμενο τζάκι.

Το μυστικό του να γίνει κάποιος πλούσιος είναι ένα: Οι επενδύσεις.
"Κατά μέσο όρο, οι εκατομμυριούχοι επενδύουν το 20% του ετήσιου εισοδήματός τους, με τον πλούτο τους να μην υπολογίζεται από τα ετήσια έσοδά τους αλλά από τα πόσα αποταμίευσαν και πόσα επένδυσαν", γράφει ο Ramit Sethi στο bestseller του, "Θα σε μάθω να είσαι πλούσιος (I Will Teach You To Be Rich).
"Έτσι, ένας project manager με έσοδα 50.000 δολαρίων το χρόνο, θα μπορούσε να είναι πλουσιότερος από έναν γιατρό, ετήσιου εισοδήματος 250.000 δολαρίων το χρόνο, αν απλώς αποταμιεύει και επενδύει περισσότερα από τον πλούσιο ιατρό.
Ο Sethi δίνει ένα παράδειγμα, επένδυσης μόλις 10 δολαρίων την εβδομάδα.
Μετά από 5 χρόνια (με μέσο όρο απόδοσης 8%) θα μπορούσε η επένδυση να φτάσει τα 3.295 δολάρια και μετά από 10 χρόνια τα 8.136 δολάρια, μόνο βάζοντας στην άκρη λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.

Βάζοντας στην άκρη 50 δολάρια την εβδομάδα, το ποσό μετά από πέντε χρόνια θα έφτανε στα 16.473 δολάρια και στα 40.678 μετά από 10 χρόνια.
Βέβαια χρειάζεται κεφάλαιο για να ξεκινήσει κάποιος μία επένδυση, ενώ υπάρχει και ο φόβος μη χαθεί αυτό το κεφάλαιο, αναφέρει ο Sethi, ειδικά σε περιόδους οικονομικης.
Αλλά παρ' όλες τις δυσκολίες, μακροπρόθεσμα υπάρχει κέρδος.
Ο Warren Buffett προτείνει low-cost index funds τα οποία κάποιος μπορεί να προσεγγίσει για να ξεκινήσει την επένδυσή του, ενώ υπάρχουν και διαδικτυακές πλατφόρμες επένδυσης, γνωστές ως"robo-advisers."

Πηγή: http://www.newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου