Αναζήτηση

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τα λάθη που κάνεις με το πρωινό και τα οφέλη του για μυαλό, μνήμη, καρδιά και ενέργεια


Τα λάθη που κάνεις με το πρωινό και τα οφέλη του για μυαλό, μνήμη, καρδιά και ενέργεια



Τα λάθη που κάνεις με το πρωινό και τα οφέλη του για μυαλό, μνήμη, καρδιά και ενέργεια

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και αυτό μπορώ να στο αποδείξω αν υποσχεθείς ότι θα ξεκινήσεις να τρως πρωινό...
Μπορεί να συνηθίζεις να παίρνεις ένα καφέ (συχνά και από τον δρόμο) και σιγά σιγά μέσα στη διάρκεια της μέρας, να τσιμπολογάς ό,τι βρεις μπροστά σου για να περιορίσεις την αίσθηση της πείνας, αλλά αυτό είναι από τα χειρότερα που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου.
1. ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΣ

Η δικαιολογία «δεν προλαβαίνω» δεν υπάρχει. Υπάρχει το «βαριέμαι», «νυστάζω», «τα παιδιά ουρλιάζουν» κλπ. Εντάξει, το καταλαβαίνω αλλά μπορείς να δανειστείς τη σοφία ενός μυρμηγκιού που φροντίζει νωρίτερα για το φαγητό του. Έτσι λοιπόν, μπορείς να ετοιμάσεις κάτι το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο, ή να σηκωθείς ένα τέταρτο νωρίτερα.
2. ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ
Ναι, και η τυρόπιτα εκεί συγκαταλέγεται. Σταμάτα να αγοράζεις απέξω το πρωινό σου και ειδικά από καταστήματα τύπου αναψυκτήρια. Μπορεί να έχεις συνηθίσει να παίρνεις τον καφέ σου από εκεί καθώς πηγαίνεις για δουλειά, αλλά τουλάχιστον περιορίσου στον καφέ. Τα σφολιατοειδή και μάλιστα μέτριας ποιότητας σου δίνουν μεν ενέργεια αλλά σου κάνουν κακό. Πάρε τουλάχιστον μια μπαγκέτα ολικής άλεσης, χωρίς βούτυρο, με γαλοπούλα, τυρί και λαχανικά.
3. ΜΗ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Παρήγγειλε απέξω ο συνάδελφος μπουγατσάκια; Έφερε ο προϊστάμενος κρουασανάκια; Πρέπει επιτέλους να μάθεις να αρνείσαι. Αν ντρέπεσαι να το κάνεις κράτα τα στην άκρη και μην τα καταναλώσεις. Όταν πεινάς πολύ (και λογικό είναι αφού παρέλειψες ένα γεύμα) το μόνο που επιτρέπεται να τσιμπολογάς (σαν δεκατιανό ή σνακ) είναι ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών, ή κάποιο φρούτο.
4. Ο ΠΟΛΥΣ ΚΑΦΕΣ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗ ΝΥΣΤΑ
Το πρωινό γεύμα σου προσφέρει την τόνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να ανταπεξέλθει στην απαιτητική μέρα σου. Αν ξυπνάς πολύ νωρίς, δουλεύεις υπό πίεση, γυρνάς σπίτι και οι απαιτήσεις δεν τελειώνουν, πιθανότατα να νιώθεις κουρασμένος ακόμα και αν έχεις κοιμηθεί καλά. Ο καφές από μόνος του, δε θα σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι, ενώ ένα πρωινό στην προσφέρει και με το παραπάνω και θα σε βοηθήσει να κρατήσεις υψηλά τα επίπεδά της με την μέγιστη απόδοσή σου.
Τα οφέλη ενός πρωινού γεύματοςΣύμφωνα με έρευνες τα πιθανά οφέλη του πρωινού είναι τα παρακάτω: 1. ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ
Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διαβήτη στις γυναίκες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition. Οι γυναίκες που έτρωγαν πρωινό κατά μέσο όρο μηδέν έως έξι φορές την εβδομάδα, ήταν σε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 συγκριτικά με τις γυναίκες που έτρωγαν πρωινό κάθε μέρα.
2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

Η κατανάλωση πρωινού γεύματος συσχετίστηκε με χαμηλότερη επίπτωση καρδιακής νόσου σε άνδρες μεταξύ των ηλικιών 45 και 82, σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Circulation. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η παράλειψη πρωινού σχετίζεται με την υπέρταση, αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
3. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
Μια επισκόπηση του 2005 από την Εφημερίδα αναθεώρησης της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας με 47 μελέτες που σχετίζονται με το πρωινό, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πρωινού είναι πιθανό να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία που σχετίζεται με τη μνήμη και την απόδοσή μας σε διαγωνίσματα. Μετάφραση; Τρώτε πρωινό, είναι μια έξυπνη κίνηση!
4. ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι άνθρωποι που έτρωγαν πρωινό ως το μεγαλύτερο γεύμα τους έχασαν κατά μέσο όρο 17,8 κιλά πάνω από τρεις μήνες. Οι άλλοι συμμετέχοντες κατανάλωναν τον ίδιο αριθμό των συνολικών θερμίδων ανά ημέρα, αλλά έτρωγαν περισσότερες από τις θερμίδες τους σε βραδινό δείπνο, σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό Obesity. Η ομάδα του «δείπνου» είχε χάσει μόνο έναν μέσο όρο 7,3 κιλά /άτομο κατά την ίδια χρονική περίοδο.

[Πηγή: «4 Reasons 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου