Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

ΤΩΡΑ: Με κομμένη την ανάσα στο Μαξίμου! Πάνε για ρήξη με την κυβέρνηση οι δικαστές και ο Τσίπρας περιμένει στο Μαξίμου για τα αποτελέσματα απο το Συμβούλιο Επικρατείας.

ΤΩΡΑ: Με κομμένη την ανάσα στο Μαξίμου!  Πάνε για ρήξη με την κυβέρνηση οι δικαστές και ο Τσίπρας περιμένει στο Μαξίμου για τα αποτελέσματα απο το Συμβούλιο Επικρατείας.
ΤΩΡΑ: Με κομμένη την ανάσα στο Μαξίμου!  Πάνε για ρήξη με την κυβέρνηση οι δικαστές και ο Τσίπρας περιμένει στο Μαξίμου για τα αποτελέσματα απο το Συμβούλιο Επικρατείας.

Πριν από λίγη ώρα μια από τις πιο έμπειρες δικαστικές συντάκτριες της τηλεόρασης, η Ιωάννα Μάνδρου, μετέδοσε από τον ΣΚΑΙ ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά πληροφορίες πάει για ρήξη με την κυβέρνηση. Δηλαδή, ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες από τη μία θα «μαυρίσει» το νόμο Παππά και από την άλλη θα δώσει τη δυνατότητα στα κανάλια που δεν πήραν άδεια εντός 6 μηνών να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα, που όμως δεν ξέρουμε ποια θα είναι αυτή. Κατά την δικαστική συντάκτρια, υπάρχει και μία ακόμα πληροφορία που αναφέρει ότι το ΣτΕ θα κρίνει εξ ολοκλήρου αντισυνταγματικό το νόμο του υπουργού Επικρατείας.

«H κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την όποια απόφαση θα προκύψει. Αυτό, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε την παλαιά κατάσταση», τονίζει για την απόφαση του ΣτΕ για την αδειοδότηση των καναλιών ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Το Ανώτατο Δικαστήριο συνεδριάζει αυτή την ώρα για το θέμα.

«Kαι εκείνη η κατάσταση (πριν το νόμο Παππά), περιλάμβανε κάποιες αντίθετες προς το Σύνταγμα διαμορφωμένες συνθήκες. Για παράδειγμα αντίκειται ευθέως στο Σύνταγμα τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών να διατηρούν τις θέσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της θητείας τους, αλλά και να γίνεται χρήση των συχνοτήτων χωρίς άδεια», προσθέτει και επισημαίνει:

«Επομένως, στην περίπτωση έκδοσης μιας απόφασης η οποία ενδεχομένως θα επιβάλει κάποια νομοθετική αλλαγή, η Βουλή θα πρέπει να διορθώσει και την πρότερη κατάσταση η οποία είχε πρόβλημα με το Σύνταγμα».

Σε εξέλιξη η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες! Ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα – Τι θα συμβεί σε κάθε ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Loading...