Αναζήτηση

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα κόλπα που λατρεύουν οι άνδρες στις σχέσεις τους

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα κόλπα που λατρεύουν οι άνδρες στις σχέσεις τους
Αυτά είναι τα 5 καλύτερα κόλπα που λατρεύουν οι άνδρες στις σχέσεις τους
Όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχθούν μπροστά στους κολλητούς τους, οι άνδρες θέλουν να κάνουν μακροχρόνιες σχέσεις…H ψυχολόγος και ειδική σε θέματα σχέσεων Dr. Brenda Shoshanna εξηγεί το γιατί.

Οι άντρες αγαπούν την αγάπη

Οι περισσότεροι θα το αρνηθούν, αλλά στους άντρες αρέσει να είναι ερωτευμένοι. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι που θέλουν να διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις, περισσότερο μάλιστα από πολλές γυναίκες. Αυτό συμβαίνει γιατί μία καλή σχέση αποτελεί «καταφύγιο» για τον άντρα. Κάπου όπου μπορεί να μοιραστεί συναισθήματα για τα οποία ίσως να μην έχει τη δυνατότητα να μιλήσει κάπου αλλού. Στη σύγχρονη κοινωνία, οι γυναίκες «επιτρέπεται» να έχουν στενές σχέσεις με τις φίλες τους, με τις οποίες μιλούν ανοιχτά και στρέφονται για υποστήριξη. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, για τους περισσότερους άντρες, η αισθηματική σχέση τους είναι το μόνο μέρος στο οποίο μπορούν πραγματικά να εκφράσουν όσα νιώθουν.
Διαφήμιση


Νιώθουν ελεύθεροι να είναι ο εαυτός τους

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που στη σχέση τους συμπεριφέρονται διαφορετικά απ’ ό,τι στον υπόλοιπο κοινωνικό περίγυρο. Όταν, π.χ., είναι με τους φίλους τους, νιώθουν μέλη μιας αγέλης και συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο, όχι λιγότερο ειλικρινή ή διασκεδαστικό, αλλά σίγουρα διαφορετικό απ’ ό,τι όταν είναι με τη σύντροφό τους. Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλούς να δηλώνουν ότι ελπίζουν να γνωρίσουν κάποια στιγμή μία γυναίκα με την οποία θα κάνουν κάτι παραπάνω από σεξ μιας βραδιάς. Τι παραπάνω;

Όπως λέει η ειδικός, οι περισσότεροι άντρες θα απαντήσουν: «να βρεις ένα άτομο που θα σε θέλει γι’ αυτό που είσαι, που θα της αρέσεις έτσι όπως είσαι, που δεν θα αρχίσει να βρίσει πάνω σου “προβλήματα” αλλά που θα βρει όλα τα χαρακτηριστικά σου που γι’ αυτήν είναι υπέροχα». Όταν ένας άντρας βρίσκεται σε μία σχέση στην οποία μπορεί να είναι ο εαυτός του, νιώθει αυτοπεποίθηση, νιώθει αγαπητός και ικανός. Νιώθει ότι η γυναίκα που βρίσκεται δίπλα του, επέλεξε αυτόν και μόνο ανάμεσα σε τόσους άλλους. Αυτό το αίσθημα δεν αποκτάται εύκολα με άλλους τρόπους και μπορεί να ενισχύσει πολλές πτυχές της ζωής του.
Διαφήμιση


Παίρνουν έμπνευση για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι

Σε πολλούς άντρες αρέσουν οι προκλήσεις σε μία σχέση. Ξέρουν ότι χρειάζεται δουλειά για να διαρκέσει η αγάπη. Η σχέση τούς κάνει να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους, να γυμνάζονται, να εξασκούν το μυαλό τους και το χιούμορ τους. Όταν, μάλιστα, τα πράγματα στη σχέση τους πηγαίνουν καλά, αισθάνονται νικητές. Νιώθουν υπερήφανοι να δείχνουν τη γυναίκα τους σε φίλους και οικογένεια. Για πολλούς άντρες η σχέση αποτελεί μία τονωτική ένεση στην αυτοεκτίμησή τους. Θυμάστε τον Τζακ Νίκολσον, στην ταινία «Καλύτερα δεν γίνεται», όταν λέει στην Έλεν Χαντ: «Με κάνεις να θέλω να είμαι καλύτερος άνθρωπος»; Αυτό ακριβώς!

Απλώς και μόνο το ότι θα υπάρχει κάποιος εκεί στο τέλος της ημέρας

Κάποιοι άντρες είναι περισσότερο ρομαντικοί και όταν είναι σε σχέση, νιώθουν ότι η γυναίκα που βρίσκεται δίπλα τους είναι «η γυναίκα της ζωής τους». Την σκέφτονται συνεχώς, την βλέπουν ως την ομορφότερη απ’ όλες και αδημονούν να έρθει η ώρα που θα βρεθούν μαζί είτε αργά το βράδθ είτε το σαββατοκύριακο. Η σκέψη αυτή τους «φτιάχνει» τη μέρα . Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, υπάρχουν και τέτοιοι άντρες.

Τους αρέσει που αρέσουν

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι άνδρες που ξέροντας ότι κάνουν την σύντροφό τους ευτυχισμένη, νιώθουν κι εκείνοι απεριόριστη χαρά. Νιώθουν, δηλαδή, τρομερή ικανοποίηση που είναι ικανοί να κάνουν το πρόσωπό της να λάμπει, που μπορούν να απομακρύνουν τα όποια προβλήματά της, που αισθάνονται ότι είναι απαραίτητοι.

Δεν είναι, μάλιστα, τυχαίο που πολλοί άνδρες φεύγουν από μία σχέση ακριβώς επειδή νιώθουν ότι δεν μπορούν πια να προσφέρουν χαρά στην σύντροφό τους, και άρα είναι ανεπαρκείς.

Έχουν ανάγκη να δέχονται αυτή την επιβεβαίωση από τη σύντροφό τους και όταν δεν συμβαίνει αυτό, δεν βρίσκουν λόγο να είναι πια στη σχέση.

tonwtiko.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου