Αναζήτηση

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΥΡΟΥ.... (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΥΡΟΥ.... (ΒΙΝΤΕΟ)
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΥΡΟΥ.... (ΒΙΝΤΕΟ)
Εκνευρισμός που φτάνει ακόμη και σε σημεία χειροδικίας επικρατεί στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ.

Η προσέλευση των εποχικά εργαζομένων, προκειμένου να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ έχει αυξηθεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα να αργεί η διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η κατάσταση σε ορισμένες περιπτώσεις βγαίνει εκτός ελέγχουν «με αποτέλεσμα τις χειροδικίες ακόμη και κατά των υπαλλήλων».
Διαφήμιση


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο ΚΠΑ2 στην Αλικαρνασσό της Κρήτης όπου «λίγοι επιθετικοί πολίτες παρέσυραν αρκετούς ανέργους και η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου», όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος. Σήμερα στο συγκεκριμένο κατάστημα του ΟΑΕΔ κήρυξαν στάση εργασίας για τα περιστατικά βίας. Άλλο περιστατικό χειροδικίας σημειώθηκε στη Σύρο.

Όπως εξηγεί ο Σύλλογος, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, σε όλες τις υπηρεσίες αυξάνεται κατακόρυφα η προσέλευση του κόσμου για εγγραφή των εποχικά εργαζομένων και είναι «ανθρωπίνως αδύνατο να εξυπηρετηθούν όλοι οι άνεργοι χωρίς παρεξηγήσεις και διαπληκτισμούς».
Διαφήμιση


«Όσους υπαλλήλους και αν έχει μια υπηρεσία, υπάρχει και ένα ανθρώπινο μέγιστο όριο εξυπηρέτησης και εργασίας. Οι ίδιοι οι άνεργοι, ειδικά οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό το ξέρουν αφού είναι αναγκασμένοι και οι ίδιοι να εργάζονται υπερωριακά πέραν των 8 ωρών χωρίς μάλιστα να πληρώνονται» αναφέρει ο Σύλλογος και καλεί όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να βοηθήσουν και να ενισχύσουν άμεσα όλες τις υπηρεσίες που έχουν παρόμοιες ανάγκες, ενώ από την νέα υπουργό Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, ζητείται πρόσληψη στον ΟΑΕΔ τόσο υπαλλήλων με ειδικότητες Πληροφορικής όσο και υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση του κοινού.

 φωτο και βίντεο: cyclades24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου