Αναζήτηση

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ Τελεσίγραφο Πούτιν προς τους Ισλαμιστές: «Έχετε 10 ώρες για να αποχωρήσετε»

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ Τελεσίγραφο Πούτιν προς τους Ισλαμιστές: «Έχετε 10 ώρες για να αποχωρήσετε»
ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ Τελεσίγραφο Πούτιν προς τους Ισλαμιστές: «Έχετε 10 ώρες για να αποχωρήσετε»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  ανακοίνωσε σήμερα 2 Νοεμβρίου, μέσω του Ρωσικού Στρατού, ότι θα τεθεί σε ισχύ μια νέα «παύση των εχθροπραξιών» στο Χαλέπι, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, για δέκα ώρες.
Διαφήμηση


«Ελήφθη απόφαση να τεθεί σε ισχύ στο Χαλέπι ‘ανθρωπιστική παύση’ στις 4 Νοεμβρίου από τις 09:00 ως τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Παράλληλα ο Γκερασίμοφ ζήτησε από τους ηγέτες των ανταρτών που παραμένουν στο Χαλέπι να εγκαταλείψουν την πόλη.

«Με δεδομένη την ανικανότητα των Αμερικανών συναδέλφων μας να ξεχωρίσουν τους τρομοκράτες από την αντιπολίτευση, κάνουμε άμεση έκκληση σε όλους τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να απομακρυνθούν από το Χαλέπι με τα όπλα τους», είπε.
Διαφήμηση


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού στρατού, για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί δύο διάδρομοι από τους οποίους έχουν αποσυρθεί τα συριακά και τα ρωσικά στρατεύματα. Ένας από τους διαδρόμους οδηγεί στα συροτουρκικά σύνορα προς τα βόρεια και ο άλλος στην επαρχία Ιντλίμπ, νοτιοδυτικά του Χαλεπιού, εξήγησε ο ίδιος.

Εξάλλου ο Γκερασίμοφ επεσήμανε ότι οι αντάρτες υπέστησαν μεγάλες απώλειες στο Χαλέπι στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κλοιό των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Όλες οι απόπειρες των ανταρτών να σημειώσουν προόδους στην πόλη του Χαλεπιού ήταν αποτυχημένες. Οι τρομοκράτες υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε μαχητές, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Δεν έχουν καμία πιθανότητα να διαφύγουν από την πόλη», τόνισε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου