Αναζήτηση

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ που ΕΚΛΕΒΕ αυτοκίνητα και τα πωλούσε με πλαστά στοιχεία.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ που ΕΚΛΕΒΕ αυτοκίνητα και τα πωλούσε με πλαστά στοιχεία.
ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ που ΕΚΛΕΒΕ αυτοκίνητα και τα πωλούσε με πλαστά στοιχεία.
Μεγάλη σπείρα, που έκλεβε αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε με παραποιημένα στοιχεία ή ως ανταλλακτικά, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 18 ατόμων για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της πλαστογραφίας και της ληστείας, καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί φωτοβολίδων.
Διαφήμιση


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εννέα άτομα, εκ των οποίων έξι Ελληνες, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, δύο Αλβανοί, 19 και 22 ετών και ένας 25χρονος Ρουμάνος. Συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι και ακόμη δύο Αλβανοί, 21 και 24 ετών, έγκλειστοι σε φυλακή, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, οι δράστες είχαν συστήσει, από τις αρχές του χρόνου, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Στη συνέχεια, τα οδηγούσαν και τα στάθμευαν σε περιοχή των Αχαρνών, την οποία επιτηρούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο εντοπισμού τους από σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) που πιθανώς διέθεταν. Μετά, τα μετέφεραν σε συνεργείο αυτοκινήτων με σκοπό την αποσυναρμολόγηση ή παραποίησή τους για μετέπειτα πώληση.

Τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους και λειτουργούσαν μεθοδικά. Βασικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 24χρονος Αλβανός, που είναι φυλακισμένος για παρόμοια αδικήματα, ο οποίος καθοδηγούσε, μέσω του 22χρονου αδελφού του, τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τον τρόπο διάπραξης των κλοπών. Σημειώνεται, ότι ο 22χρονος κατείχε και διαχειριζόταν το λογισμικό, με το οποίο παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας (immobilizer) των οχημάτων.
Διαφήμιση


Από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, άλλοι είχαν αναλάβει τον εντοπισμό των οχημάτων, ορισμένοι τη διάπραξη των κλοπών και τη μεταφορά τους στις Αχαρνές και άλλοι την αποσυναρμολόγηση στο συνεργείο.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο συνεργείο ιδιοκτησίας του 33χρονου Έλληνα, καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 15 αυτοκίνητα, πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια, κροτίδες, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, φυσίγγιο, κουκούλα και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αττικής. Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση απάτης σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας, μία περίπτωση ληστείας, μία υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και μία υπόθεση μαστροπείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου