Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΖΕΥΤΗΚΕ Η ΚΛΙΚΑ❗ και κάνει μίνι σύνοδο κορυφής και ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΜΠΑΜΑ❗

ΜΕΖΕΥΤΗΚΕ Η ΚΛΙΚΑ❗ και κάνει μίνι σύνοδο κορυφής και ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΜΠΑΜΑ❗
ΜΕΖΕΥΤΗΚΕ Η ΚΛΙΚΑ❗ και κάνει μίνι σύνοδο κορυφής και ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΜΠΑΜΑ❗
Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο Ιταλός Ματέο Ρέντσι.

Στην ατζέντα των θεμάτων της «μίνι» συνόδου κορυφής ΗΠΑ – ΕΕ περιλαμβάνονται η κρίση της Συρίας και της Ουκρανίας, καθώς, επίσης, οι συνέπειες των αμερικανικών εκλογών, διότι στην Ευρώπη επικρατεί ανησυχία για την τήρηση ή μη διεθνών συνθηκών όπως αυτής για το κλίμα και της συμφωνίας για τα πυρηνικά με το Ιράν.
Διαφήμιση❗


Η μίνι αυτή σύνοδος είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών Ομπάμα και Μέρκελ, ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε επανειλημμένα τη βαθιά του εκτίμηση για τη Γερμανίδα καγκελάριο και εξήρε τις σχέσεις με έναν ιδιαίτερα αξιόπιστο εταίρο, όπως η Γερμανία και δη σε δύσκολους καιρούς. Ο Ομπάμα είπε, επίσης, ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από πλευράς Ιταλίας, ο Ματέο Ρέντσι με δηλώσεις του «ανέβασε τους τόνους» κατά του Βερολίνου με αφορμή τη μείωση των κονδυλίων που είχε αρχικά προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη των μεσογειακών χωρών, προς όφελος των χωρών της ανατολικής Ευρώπης.
Διαφήμιση❗


Σε μια δήλωση «οργής» ξεκαθάρισε πως η «Ιταλία δεν είναι κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης» επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για τερματισμό της λογικής της λιτότητας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη «να δουλέψουμε όλοι μαζί για μια Ευρώπη διαφορετική».

Επισημαίνεται πως η Ιταλία, όπως και η Ελλάδα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την εν λόγω ενέργεια απέχοντας από την ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Loading...