Αναζήτηση

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ Η ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ Η ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ
ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ Η ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ
Οι ΗΠΑ-Ρωσία-Γερμανία , και κυρίως οι δύο πρώτες, ανέχθηκαν την εισβολή του Ερντογάν στην Βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ για να μπορέσει ο Ερντογάν να είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης ο οποίος θα στηρίξει τον τουρκοκύπριο Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού με την αποδοχή από τους ελληνοκύπριους του νέου σχεδίου Ανάν ( διζωνική ομοσπονδία-κοινότητα )

Η επίλυση του κυπριακού με την μετατροπή του κυρίαρχου ελληνοκυπριακού κράτους σε επαρχία στα πλαίσια του διζωνικού μορφώματος θα έδινε επιτέλους την δυνατότητα στην Ευρώπη να αντλήσει το κυπριακό αέριο και να απεξαρτηθεί από το ρωσικό.
Διαφήμιση


Απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο θα ισχυροποιούσε τις ΗΠΑ γεωπολιτικά στην διαμάχη για τον διαμοιρασμό της γης και μέχρι τον Γ΄ΠΠ.

Δεν μπορούν οι ΗΠΑ να αντιπαρατεθούν στην Ρωσία όταν η μισός δυτικός κόσμος, δηλαδή η Ευρώπη, ανήκει ενεργειακά στην Ρωσία.

Η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τα καταριανά κοιτάσματα σκόνταψε στον πόλεμο της Συρίας ο οποίος ακόμα δεν επέτρεψε την κατασκευή ανάλογου αγωγού.Γιαυτό και βοηθάει η Ρωσία την Συρία.

Οι ΗΠΑ ανέχθηκαν την εισβολή του τουρκικού στρατού στην βόρεια Συρία και βόρειο Ιράκ
Η εισβολή έγινε για να εμποδισθεί ίδρυση του κουρδικού κράτους.
ΗΠΑ και Ρωσία έχουν συναποφασίσει την ίδρυση αυτού του κράτους αλλά οι ΗΠΑ ανέχθηκαν τον τουρκικό στρατό σε Συρία και Ιράκ για να μην αποδυναμώσουν τον Ερντογάν και έτσι αυτός να μπορεί να εκβιάζει τους ελληνοκύπριους μέσω Ακιντζί για την λύση του κυπριακού η οποία θα καταστήσει την Ευρώπη ενεργειακά ανεξάρτητη.

Η Ρωσία ανέχθηκε τον τουρκικό στρατό σε Συρία και Ιράκ για να διατηρήσει την επίπλαστη συμμαχία τους με την Τουρκία η οποία αποδυναμώνει τις ΗΠΑ και αποτρέπει κάθε σκέψη των Τούρκων για κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου.

Η Γερμανία,αιώνιος σύμμαχος της Τουρκίας, υποστήριζε τον Ερντογάν με την διατήρηση της ελπίδας και προοπτικής για ένταξη της Τουρκίας στην .Ε.Ε.

Λίγες μέρες πριν Ακιντζί και κ. Αναστασιάδης εξέταζαν στην Ελβετία τα τελευταία στάδια της συμφωνία για την τελική αποδοχή του σχεδίου Αναν με κύριο αντικείμενο το εδαφικό, δηλαδή τις παραχωρήσεις που θα έκανε η τουρκοκυπριακή πλευρά σχετικά με την επιστροφή των ελληνοκυπρίων σε ορισμένα από τα κατεχόμενα εδάφη.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Ακιντζί αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις όταν η ελληνοκυπριακή πλευρά έθεσε ως όρο την άμεση αποχώρηση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο με την υπογραφή της τελικής συμφωνία και όχι αργότερα και σε δεύτερο απροσδιόριστο χρόνο.
Διαφήμιση


Απ΄ότι φαίνεται ο Ερντογάν δεν αποδέχθηκε τον όρο αυτό παρόλο που οι προστάτες του ΗΠΑ-Ρωσία και Γερμανία ήταν σύμφωνοι με την άμεση αποχώρηση του τουρκικού στρατού από τα κατεχόμενα άμεσα με την υπογραφή της συνθήκης.

Αμέσως άρχισαν τα παρατράγουδα εις βάρος του Ερντογάν.

Την ίδια μέρα με την αποχώρηση Ακιντζί από τις διαπραγματεύσεις η Ε.Ε.ανακοίνωσε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας με Ε.Ε

Το επόμενο βράδυ μονάδες του Αμερικανικού στρατού ενώθηκαν με μονάδες των Κούρδων που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών στην Συρία.Οι τζιχαντιστές είναι στην ουσία ο μισθοφορικός στρατός της Τουρκίας ενάντια στην ίδρυση του κουρδικού κράτους

Την επόμενη ημέρα ο κυβερνητικός συριακός στρατός, δηλαδή οι δυνάμεις του Άσαντ, χτύπησαν για πρώτη φορά τουρκική μονάδα που είχε εισβάλει στην Συρία.
Τα μηνύματα σαφή.Ο Ερντογάν είναι πλέον μόνος του.

Ο Ερντογαν θα πρέπει να εξηγήσει στους Τούρκους τα εξής
1. Ότι κάθε ελπίδα για ένταξη έστω με ειδικό καθεστώς στην Ε.Ε. έχει σβήσει.
2.Ότι θα δημιουργηθεί Κουρδικό κράτος στα νότια σύνορα το οποίο θα είναι και πετρελαιοπαραγωγό, θα ενωθεί με το ήδη αυτόνομο Κουρδιστάν του Ιράκ, θα έχει έξοδο στην Μεσόγειο,και θα τελεί υπό την προστασία ΗΠΑ και Ρωσίας.
3.Ότι το κράτος αυτό θα ακυρώσει οριστικά το σχέδιο για αγωγό Κατάρ-Συρίας-Τουρκία και ότι το Καταρ το οποίο χρηματοδοτούσε την Τουρκία με εκατοντάδες δις δολαρίων κάθε χρόνο, τώρα θα σταματήσει .
4. Ο Ερντογάν θα πρέπει να εξηγήσει την μείωση των μισθών και κοινωνικών παροχών συνέπεια της καθίζησης της οικονομίας λόγω γεωπολιτικής απομόνωσης και λήξης χρηματοδότησης από το Κατάρ-Σαουδική Αραβία.
5. Ο Ερντογάν θα αρχίσει να κλυδωνίζεται και φοβάται ότι μπορεί να καταλήξει κρεμασμένος από τον ίδιο τον λαό που τον αποθέωνε με΄τα την δήθεν απόπειρα πραξικοπήματος.
6.Ο Ερντογάν θα βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ-Ρωσίας και Ε.Ε.που ξαφνικά μπορεί να θυμηθούν τα εγκλήματα του εναντίον των Κούρδων, να συρθεί στο διεθνές δικαστήριο και αυτό εάν την γλυτώσει από το μένος των Τούρκων δικαστικών που τόσο κυνήγησε.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Ο Ερντογάν θα αποκαταστήσει σχεδόν όλους τους απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους και στρατιωτικούς, τους οποίους κατηγόρησε για συμμετοχή στο πραξικόπημα και ως ΄΄γκιουλενικούς»
Θα κάνει επίθεση φιλίας με σημαία την ομοψυχία.Όλοι οι κυβερνήτες μαχητικών αεροσκαφών θα επιστρέψουν στο στράτευμα με αποζημιώσεις και παραγραφή των όποιων κατηγοριών.Το ίδιο και ο σύνολο των φυλακισμένων και αποταχθέντων στρατιωτικών.Αυτοί θα είναι και οι πιο πειθήνειοι πλέον, σαν δαρμένα σκυλιά, θα τσακιστούν να κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν την πίστη τους στον σουλτάνο.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί που θα αποκατασταθούν θα είναι τόσο τρομαγμένοι αλλά και ευγνώμονες που θα κάνουν ότι ζητήσει ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν θα ζητήσει πόλεμο με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Είναι μόνος του και στριμωγμένος

Εάν δεν κάνει πόλεμο με Ελλάδα και Κύπρο θα πρέπει να κάτσει ήσυχος και να περιμένει την πτώση του και τον θάνατο του.

Εάν καταλάβει την ελεύθερη Κύπρο με τον υπερμεγέθη στρατό κατοχής των 45,000 τότε πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και Ε.Ε θα τον υποστηρίξουν εφόσον η λύση του κυπριακού θα έχει επιτευχθεί,με τρόπο άκομψο, αλλά αποτελεσματικό.Τότε θα προσφέρει και όλα τα κοιτάσματα αερίου της Κύπρου με αντάλλαγμα την ατιμωρησία του.

Είναι απελπισμένος, απελπισμένες κινήσεις θα κάνει.

Η εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο θα συνοδευτεί και απο εισβολή σε Έβρο και σε κάποιο νήσι για να κρατηθεί ο ελληνικός στρατός απασχολημένος.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει χειμώνα λόγω της δυσκολίας του εδάφους στον Έβρο ( λάσπη,φουσκωμένο ποτάμι, γενικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες)

Ετσι ο Ερντογάν πρέπει να παραμείνει ζωντανός μέχρι τον Απρίλιο -Μάιο.

Γιαυτό και θα κάνει αλλάξει εντελώς την πολιτική του στο εσωτερικό του, όχι μόνο θα αποκαταστήσει την πλειοψηφία των διωγμένων δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και δικαστικών αλλά σε μια ύστατη προσπάθεια θα σπαταλήσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό σε παροχές , αυξήσεις μισθών και εξοπλισμών.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑΣΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ
Εκτιμώ ότι :

Στην Ελλάδα θα προκηρυχθούν εκλογές μέχρι τον Ιανουάριο.

Ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ θα τις χάσει.

Η Ν.Δ θ αναλάβει και από τον Φεβρουάριο θα απολυθούν δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι , στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης της οικονομίας, ανάμεσα τους και πολλοί στρατιωτικοί, ειδικά νεαρής ηλικίας μη μονιποποιηθέντες χαμηλόβαθμοι.

Ο στρατός θα ΄΄αδειάσει΄΄.

Τον Μάρτιο θα αρχίσουν τα πρώτα σοβαρά υποκινούμενα επεισόδια όχι από τους πρόσφυγες όπως πχ την άτυχη ιρακινή γιαγιά με το εγγόνι της που κάηκαν από έκρηξη φιάλης προπανίου σε καταυλισμό, αλλά από τους νεαρούς τριαντάρηδες δήθεν πρόσφυγες χωρίς οικογένεια, οι οποίοι είναι τζιχαντιστές που έχουν παρεισφρήσει στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο και ενώ η αγορά άλλα και τα κρατικά έσοδα θα έχουν καταρρεύσει μετά από την απόλυση και των τελευταίων που είχαν κάποια εισοδήματα, των δημοσίων υπαλλήλων ( οι συνταξιούχοι γονείς δεν μπορούν να συντηρήσουν κι άλλα άνεργα παιδιά μαζί με τα εγγόνια ) η ένταση απο τις υποκινούμενες ταραχές θα συνοδευτεί από περίεργα σαμποτάζ σε έργα υποδομής στην Πίνδο και Μακεδονία (υδροηλεκτρικοί σταθμοί κυρίως αλλά και εν ψυχρώ εκτελέσεις αμάχων σε απομακρυσμένα χωριά για φύγουν οι λιγοστοί κάτοικοι και να μπορούν ακόμα πιο εύκολα οι ξένοι καταδρομείς να δρουν ανενόχλητοι) τα οποία θα εκτελούν Αλβανοί καταδρομείς σε επιθετικές στον ορεινό όγκο της Πίνδου και Φλώρινας.Ίσως και Σκοπιανοί.

Παράλληλα οι συνεχόμενες εντάσεις στους καταυλισμούς προσφύγων θα οδηγήσουν σε κάποιο ατύχημα το οποίο θα πυροδοτήσει την επέμβαση της Τουρκίας η οποία θα μας κατηγορήσει για ρατσισμό και κακοποίηση μουσουλμάνων προσφύγων.Από κοντά και το Κατάρ και άλλες αραβικές χώρες του Κόλπου όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι) τα οποία μόλις προχθές 25 -11-2016 εγκαινίασαν με κάθε επισημότητα και με τις ελληνικές αρχές( υπουργοί-στρατιωτικοί) τον καταυλισμό ΜΟΝΙΜΗΣ διαμονής προσφύγων έξω από την Λάρισα.Τον καταυλισμό αυτό χρηματοδότησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χώρα η οποία τελευταία είναι δραστήρια στρατιωτικά και που έχει πλέον βάσεις σε Λιβύη και Ερυθραία ( βόρεια της Σομαλίας)

Τον Μάιο πλέον και εφόσον στεγνώσουν οι συνήθεις χειμωνιάτικες πλημμύρες του Έβρου και στεγνώσει το έδαφος θα εκτελεσθεί η εισβολή σε Κύπρο και Ελλάδα.

ΗΠΑ και Ε.Ε.είναι ανύπαρκτες στρατιωτικά.ΔΕΝ υπάρχει τρόπος οι ΗΠΑ να επέμβουν εναντίον των 45,000 ( ίσως και παραπάνω εάν ενισχυθούν) τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Τι θα κάνουν ; απόβαση ; θα χρειαστούν τουλαχιστον τριπλάσιες δυνάμεις , δηλαδή 150,000 Αμερικάνων, αυτά είναι πλέον αδύνατα πράγματα

Τι άλλο θα κάνουν οι ΗΠΑ, θα τραβήξουν το αυτί του Ερντογάν;μα αυτό αρχίζουν να κάνουν και τώρα.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ερντογάν τότε θα παλεύει για την ίδια του την ζωή, για να μην καταλήξει σαν τον Καντάφι.Δεν θα λαμβάνει λογικές αποφάσεις.Θα λαμβάνει αποφάσεις στριμωγμένου απο την αστυνομία μαφιόζου.

Όσο για την Ε.Ε. και μόνο να συζητάμε για στρατιωτική δράση εναντίον του είναι ανέκδοτο.

Ο Ερντογάν σε αυτή την κίνηση του θα αγνοήσει ηθελημένα ένα παράγοντα, τον Ρωσικό.

Η Ρωσία όπως και οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την Τουρκία να καταλαμβάνει εδάφη σε Κύπρο και Ελλάδα, και η θεωρία των δήθεν ανταλλαγμάτων είναι ένα παραμύθι. Κανείς δεν θα δώσει την Ελλάδα στο πιάτο σε ένα τρελό δικτάτορα σε αντάλλαγμα για την αποδοχή του στην ίδρυση κουρδικού κράτους.

Ειδικά για την Ρωσία τυχόν νίκη της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα είναι ανεπίτρεπτη διότι η Ρωσία πάντα προτιμούσε -από το 1829 και μετά-τις Ελλάδα και Τουρκία όσο πιο κατακερματισμένες για να μην υπάρχουν στιβαρά κράτη γύρω από τα στενά του Βοσπόρου.
Ενδεχόμενη νίκη της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδαςθα ισχυροποιούσε την Τουρκία περαιτέρω.

Η Ρωσία πάντα προτιμούσε μια μεγάλη Βουλγαρία με κτήσεις στην Μακεδονίας-Θράκη μια διαμελισμένη Τουρκία και την Ελλάδα πιο μικρή.

Εάν η Τουρκία καταλάβει και την ελεύθερη Κύπρο αλλά και την Θράκη τότε η Ελλάδα θα υποστεί τέτοιο σοκ που θα δεν θα μπορεί να υπερασπίσει ούτε τα βόρεια σύνοραν της και θα σέρνεται ικέτης στην ΄΄διεθνή κοινότητα΄΄ για ειρήνευση. Η Θράκη θα μείνει μια ΄΄γκρίζα΄΄ περιοχή με προοπτική αυτονόμησης.

Ο Ερντογάν επιλέγει συνειδητά να αγνοήσει ενδεχόμενη ρωσική αντίδραση σε μα επίσης ενδεχόμενη επιτυχία του εναντίον της Ελλάδας.Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.Θα το ρισκάρει.Αλλιώς θα καταλήξει ανασκολοπισμένος σαν τον Καντάφι

hellenicsunrise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου