Αναζήτηση

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Τζιν που μπλοκάρουν τα ασύρματα σήματα



Τζιν παντελόνι με υλικό που μπλοκάρει τα ασύρματα σήματα αναπτύσσεται από την εταιρεία Betabrand σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία του χώρου της διαδικτυακής ασφάλειας, Norton.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, το παντελόνι έχει σκοπό την παρεμπόδιση κυβερνοεγκληματιών οι οποίοι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε διαβατήρια με RFID, ή κάρτες πληρωμών άνευ επαφής. Σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας, το εν λόγω είδος απάτης αποτελεί ολοένα και εντεινόμενο πρόβλημα.
Διαφήμιση


Για τον σκοπό αυτόν, χρησιμοποιείται ένα υλικό βασισμένο στο ασήμι, το οποίο μπορεί να μπλοκάρει τα σήματα.

Η πώληση των τζιν αναμένεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο. Η συνεργασία μεταξύ της Norton και της Betabrand, η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, άρχισε τον Οκτώβριο, με σκοπό τη δημιουργία ενός παντελονιού τζιν και ενός σακακιού (μπλέιζερ). Το τζιν θα πωλείται στην τιμή των 151 δολαρίων και το μπλέιζερ στα 198.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Disklabs έχει χρησιμοποιήσει παρεμφερή τεχνολογία για τη δημιουργία ενός πορτοφολιού, το οποίο, όπως το τζιν της Betabrand, μπλοκάρει τα σήματα RFID.
Διαφήμιση


«Υπάρχει τεχνολογία διαθέσιμη στον οποιονδήποτε που επιτρέπει την κλοπή δεδομένων από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μέσα σε δευτερόλεπτα» ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της Disklabs, Σάιμον Στεγκλς. «Αυτές οι εφαρμογές απλά αντιγράφουν την κάρτα, με όλες τις πληροφορίες σε αυτήν».

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης «τσάντες Faraday» οι οποίες μπλοκάρουν τα σήματα κινητής τηλεφωνίας. Τέτοιου είδους τσάντες χρησιμοποιούνται από την αστυνομία για την αποθήκευση και φύλαξη κινητών τηλεφώνων που έχουν κατασχεθεί από υπόπτους.

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου