Αναζήτηση

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΙΡΟΣ: Πάνω από την Ελλάδα η «Αριάδνη» -Με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας

ΚΑΙΡΟΣ: Πάνω από την Ελλάδα η «Αριάδνη» -Με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας

Πάνω από την Ελλάδα η «Αριάδνη» -Με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας

Με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες σε πολλές περιοχές ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα μας το επόμενο τριήμερο.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη Δωδεκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να φθάσουν και τα 9 μποφόρ.
Διαφήμιση


Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων, όπου η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ώρες. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου μάλιστα εξέδωσε και δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, όπου αναφέρει ότι ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν στην περιοχή από τις βραδινές ώρες κυρίως, κυρίως από νότιες κατευθύνσεις (7 – 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ), οι οποίοι αύριο Παρασκευή θα στραφούν σε Βοριάδες με την ίδια ένταση.

«Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνέυοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κακοκαιρία θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, φέρνοντας μαζί της κυρίως από το βράδυ των Θεοφανίων, αλλά και το Σάββατο χιόνια, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα.
Σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου

Σφοδρή χιονόπτωση εκδηλώνεται απόψε στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και σε υψόμετρο άνω των χιλίων μέτρων. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις το χιόνι που πέφτει πυκνό συνοδεύεται από ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους.

Ήδη μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν κινηθεί προς τις περιοχές του Δίστρατου, του Ανηλίου, του Μετσόβου, της Φούρκας, ενώ τόσο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και των Δήμων βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το κύμα κακοκαιρίας.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στη διάρκεια της νύχτας, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ενώ ανήμερα των Θεοφανείων αναμένεται εισβολή ψύχους που θα έχει ως αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
ΚΑΙΡΟΣ: Πάνω από την Ελλάδα η «Αριάδνη» -Με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας

Κλειστή η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης

Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από αργά σήμερα το απόγευμα στην περιοχή.

Οι άνεμοι σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ, γεγονός που συνιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Εν τω μεταξύ, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το τμήμα πολιτικής υπηρεσίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά την διάρκεια της νύχτας. Έτσι, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, βρίσκονται σε επιφυλακή, για να αντιμετωπίσουν ό,τι πρόβλημα τυχόν δημιουργηθεί.

Νέα στοιχεία για την πορεία της «Αριάδνης»

Νέα στοιχεία για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού «Αριάδνη» και την κακοκαιρία που θα προκαλέσει δημοσίευσε σήμερα ο ιστότοπος meteo.gr
Διαφήμιση


Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με την «Αριάδνη» να βρίσκεται στο Βόρειο Ιόνιο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχοπτώσεις θα είναι πιθανότατα πολύ ισχυρές σε περιοχές της Δυτ. Πελοποννήσου και Δυτ. Στερεάς.

Μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όπως η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα γρήγορα προς το Βόρειο Αιγαίο, οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Χάρτης 1: Βαρομετρική πίεση, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις το βράδυ της Πέμπτης 05/01

ΚΑΙΡΟΣ: Πάνω από την Ελλάδα η «Αριάδνη» -Με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας


Τις μεσημεριανές/απογευματινές ώρες της Παρασκευής, καθώς το χαμηλό θα έχει μετακινηθεί προς την Τουρκία, θα υπάρχει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σε μεγάλο μέρος της ώρας, με εξαίρεση λίγα φαινόμενα στα δυτικά και πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, νέο βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του Αιγαίου αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει στη Β. Ελλάδα, όπου θα επικρατούν όμως πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο και την Κυριακή στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικά στη Β. Ελλάδα, αναμένεται ότι η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παραμείνει συνεχώς σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Χάρτης 2: Βαρομετρική πίεση, βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις το βράδυ της Παρασκευής 06/01
ΚΑΙΡΟΣ: Πάνω από την Ελλάδα η «Αριάδνη» -Με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας


Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει και πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με το δελτίο καιρικών φαινομένων, αρκετοί είναι οι δρόμοι ανά την Ελλάδα όπου απαιτείται ήδη η χρήση αλυσίδων, λόγω της χιονόπτωσης που έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Επίσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην Επ. Ο Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες» μέχρι τη διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος).

Δείτε παρακάτω πού χρειάζονται αλυσίδες

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΠΕΛΛΑ
Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ «Βόρρας», από 15ο χλμ.
Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Επ. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο
έως 30ο χλμ.
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο
έως 28ο χλμ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΛΑΡΙΣΑ
Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 30ο έως 52ο χλμ., θέση «Τύμπανος».
Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 3ο έως 25ο χλμ.
Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνη Πλαστήρα, από 3ο έως 13ο χλμ.
Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ., θέση «Ζαχαράκη».
Επ. Ο. Ελάφου –Σκλήθρου Αγιάς Λάρισας.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΧΑΪΑ
Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.

makeleio.gr

airtickets.gr: Συγκρίνουμε ολα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και βρίσκουμε για εσένα το φθηνότερο εισιτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου