Αναζήτηση

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

6 Ανησυχητικά σημάδια που προειδοποιούν για καρδιακό επεισόδιο και ΔΕΝ πρέπει να αγνοήσουμε! Προσοχή! δείτε στο 4!

6 Ανησυχητικά σημάδια που προειδοποιούν για καρδιακό επεισόδιο και ΔΕΝ πρέπει να αγνοήσουμε! Προσοχή! δείτε στο 4!
6 Ανησυχητικά σημάδια που προειδοποιούν για καρδιακό επεισόδιο και ΔΕΝ πρέπει να αγνοήσουμε!
Προσοχή! δείτε στο 4!
Περίπου 3 εκατομμύρια Αμερικανοί παθαίνουν έμφραγμα κάθε χρόνο και πλέον είναι η κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Αλλά ξέρατε ότι το σώμα σας μπορεί να σας δίνει προειδοποιητικά σημάδια πολύ πριν το έμφραγμα; Πράγματι, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ μόνο ένας στους τέσσερις που έπαθαν έμφραγμα δεν είχαν προειδοποιητικά σημάδια.

Είναι, λοιπόν, να γνωρίζουμε πώς να το προλάβουμε και να επιβιώσουμε. Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας όσο το συντομότερο δυνατό.

1. Εξάντληση

Αν νιώθετε κουρασμένοι περιστασιακά, πιθανόν να μην υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε δεν κοιμάται αρκετά ή είναι ιδιαίτερα δραστήριος.

Αλλά αν είστε πραγματικά εξαντλημένοι, σε σημείο που να σας κουράζουν ακόμα και καθημερινές δραστηριότητες, όπως τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, ή αν σας κόβεται η ανάσα όταν ανεβαίνετε τις σκάλες, τότε δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Η εξάντληση μπορεί να προκληθεί όταν η καρδιά δεν λαμβάνει αρκετό αίμα σε περιπτώσεις στρες και μπορεί να είναι επικείμενου εμφράγματος.

2. Πίεση στο στήθος

Ένα συχνό, προειδοποιητικό σημάδι εμφράγματος είναι ένα δυνατό σφίξιμο στο στήθος. Αυτό μερικές φορές συνοδεύεται από ταχυκαρδία και πόνο στο στήθος, την πλάτη, το σαγόνι, τον λαιμό, το χέρι ή την άνω κοιλιακή χώρα.

3. Κόβεται η ανάσα

Αν σας κόβεται η ανάσα, αυτό είναι ένα δυνατό προειδοποιητικό σημάδι ότι η καρδιά σας δεν μεταφέρει αρκετό οξυγόνο στους πνεύμονες και οι αρτηρίες σας μπορεί να είναι μπλοκαρισμένες. Αν σας κόβεται η ανάσα σε πάνω από μία περιπτώσεις κάνοντας κάτι εύκολο ή μέτριας δυσκολίας, τότε πρέπει να ανησυχήσετε.

4. Λήθαργος

Αν γενικότερα νιώθετε αδύναμοι και εξασθενημένοι, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι οι πνεύμονες σας δεν παίρνουν αρκετό οξυγόνο. Αυτό είναι και το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι για το έμφραγμα.

5. Ζαλάδα και κρύος ιδρώτας

Αν παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα, πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Η υπερβολική εφίδρωση είναι ένα πρώτο σημάδι εμφράγματος και η ζαλάδα πιθανόν να προκαλείται από την έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο.

6. Κρύωμα/Ίωση

Έχετε βήχα, η μύτη σας τρέχει και ανεβάζετε πυρετό; Φυσικά μπορεί να πρόκειται ένα απλό κρύωμα. Αλλά πολλοί δεν ξέρουν ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν έναν μήνα πριν από το έμφραγμα. Ο βήχας βοηθά το σώμα να βελτιώσει την ροή του αίματος.

Αν έχετε ιστορικό εμφραγμάτων στην οικογένεια σας ή αν δεν τρώτε σωστά και δεν γυμνάζεστε, είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα εμφράγματος.

Η αποφυγή του καπνίσματος και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι ίσως τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Ακόμη, καλό είναι να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, να κοιμάστε αρκετά και να γυμνάζεστε τακτικά. Τέλος, μειώστε το άγχος.

Πηγή: stroumfaki
Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου