Αναζήτηση

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Απειλές Ερντογάν σε Ευρώπη: Αν συνεχίσετε έτσι, δε θα περπατάτε με ασφάλεια πουθενά...

Απειλές Ερντογάν σε Ευρώπη: Αν συνεχίσετε έτσι, δε θα περπατάτε με ασφάλεια πουθενά...
Απειλές Ερντογάν σε Ευρώπη: Αν συνεχίσετε έτσι, δε θα περπατάτε με ασφάλεια πουθενά...

Για ακόμα μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αγριεύει και εκσφενδονίζει απειλές. Προς κατάρρευση η συμφωνία για το προσφυγικό. "Η Τουρκία έσωσε την ΕΕ" δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, προειδοποιώντας με διακοπή συνεργασίας
Διαφήμιση

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως κανείς Ευρωπαίος σε κανένα μέρος του κόσμου πλέον δεν "θα μπορεί να κάνει ένα βήμα στο δρόμο με ασφάλεια", αν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθήσει να κρατά απέναντι στην Τουρκία μια στάση την οποία χαρακτήρισε εχθρική.
"Απευθύνομαι γι΄άλλη μια φορά στους Ευρωπαίους (...) Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί κανείς να κλονίσει, με την τιμή της οποίας μπορεί να παίξει, της οποίας τους υπουργούς μπορεί να απελαύνει", είπε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στην Άγκυρα.
"Ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθεί αυτό που συμβαίνει εκ του σύνεγγυς. Αν συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο, αύριο, κανένας Ευρωπαίος, κανένας Δυτικός δεν θα μπορεί πλέον να κάνει ένα βήμα με ασφάλεια, με ηρεμία στον δρόμο, σε κανένα μέρος στον κόσμο", πρόσθεσε.
"Ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Advertisement
Ο ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ
Απορρίπτοντας τις ευρωπαϊκές επικρίσεις για το θέμα των δημοσιογράφων που έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία, ο Ερντογάν είπε: "όταν βλέπει κανείς τον κατάλογο των ονομάτων (των φυλακισμένων δημοσιογράφων), υπάρχουν δολοφόνοι, κλέφτες, παιδόφιλοι, απατεώνες: απ΄όλα, εκτός από δημοσιογράφους!"
Νωρίτερα,  ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων,  Ομέρ Τσελίκ στο πρακτορείο Bloomberg πως η συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανακοπή της μεγαλύτερης ροής προσφύγων από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκεται κοντά σε κατάρρευση.
Φιλοξενώντας περίπου 3 εκατ. πρόσφυγες – τους περισσότερους από κάθε άλλη χώρα – και ανακόπτοντας τη μετανάστευσή τους στην Ευρώπη, η Τουρκία έχει σώσει την ΕΕ από μια «ρατσιστική» αντίδραση που απειλεί το δημοκρατικό χαρακτήρα της ΕΕ, δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ σε συνέντευξή του χθες στην Άγκυρα.
Χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία μονόπλευρη, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία υποχρέωση να συνεχίσει να την εφαρμόζει, προσθέτοντας ότι η δέσμευση της χώρας του να συνεχίζει να επιδιώκει την ένταξη της ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους στο θάνατο, αλλά μια συμφωνία έχει δύο πλευρές και εάν η μία πλευρά δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, τότε δεν θα το κάνει ούτε η άλλη», δήλωσε ο Τσελίκ. «Εάν η συμφωνία για το προσφυγικό καταρρεύσει, αυτό που προβλέπουμε είναι ξεκάθαρο: δεν θα συνεργαστούμε με κανένα μηχανισμό που λειτουργεί εκ μέρους της ΕΕ».
Διαφήμιση

Ενώ η στήριξη στην Τουρκία για ένταξη στην ΕΕ παραμένει υψηλή, η πεποίθηση ότι θα συμβεί έχει καταρρεύσει, δήλωσε ο Τσελίκ. Εν τέλει, το ζήτημα θα μπορούσε να παραπεμφθεί στο λαό στο πλαίσιο ενός δημοψηφίσματος για την εκ νέου εφαρμογή της θανατικής ποινής, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου