Αναζήτηση

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ! ΟΙ 7 ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΑΠΑΤΑ — Σύμφωνα με ειδικούς του FBI

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ! ΟΙ 7 ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΑΠΑΤΑ — Σύμφωνα με ειδικούς του FBI
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ! ΟΙ 7 ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΑΠΑΤΑ — Σύμφωνα με ειδικούς του FBI
Μήπως σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι ο σύντροφός σας δεν είναι ειλικρινής μαζί σας;

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε δίκιο, είναι απόλυτα φυσιολογικό να καταφεύγουμε στο ψέμα περιστασιακά.
Διαφήμιση


Εάν όμως φοβάστε ότι συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό από μερικά απλά ψεματάκια, ίσως αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε να το ανακαλύψετε.

Δυστυχώς η επιστήμη δεν μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε εάν κοιμάται με άλλη/ον αλλά εμείς συγκεντρώσαμε μερικούς δοκιμασμένους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βεβαιωθείτε εάν σας κρύβει κάτι σημαντικό.

Ρωτήστε κάποιο φίλο
Οι άλλοι, ακόμη και οι ξένοι, έχουν μια αλάνθαστη ικανότητα να καταλαβαίνουν εάν συμβαίνει κάτι σε μια σχέση.

Κι αυτό ακριβώς αποφάσισαν να εξακριβώσουν οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου BYU κάνοντας το εξής πείραμα: ανέθεσαν σε ζευγάρια να ζωγραφίσουν μαζί ένα αντικείμενο όπου ο ένας είχε τα μάτια δεμένα και ο άλλος του έδινε οδηγίες πώς να το ζωγραφίσει. Το πείραμα βιντεοσκοπήθηκε. Πριν ξεκινήσουν, οι επιστήμονες έκαναν κάποιες ερωτήσεις στον καθένα ξεχωριστά από το ζευγάρι σχετικά με τη σχέση τους ζητώντας να μάθουν επίσης εάν είχαν ποτέ τους απατήσει τον συγκεκριμένο σύντροφο ή όχι.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες παρουσίασαν το βίντεο σε αγνώστους και τους ζήτησαν να μαντέψουν σε ποιες περιπτώσεις υπήρχε θέμα απιστίας. Οι εθελοντές απάντησαν με αφοπλιστική ακρίβεια.

Παρόλο που τα συμπεράσματα θεωρούνται πρώιμα, η έρευνα έδειξε ότι παρακολουθώντας ένα ζευγάρι να κάνει κάτι μαζί ένας άγνωστος παρατηρητής μπορεί να καταλάβει εάν υπάρχει απιστία ή κάποιο άλλο πρόβλημα.

«Οι άνθρωποι διαθέτουν εκπληκτική ακρίβεια όσον αφορά τους άλλους στο να καταλαβαίνουν κάποιες καταστάσεις παρακολουθώντας απλώς τη συμπεριφορά τους», σημείωσαν μεταξύ άλλων οι ερευνητές στην έκθεση.

Σκεφτείτε το ενώ κάνετε κάτι άλλο

Όταν οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τις πράξεις κάποιου άλλου σε υποσυνείδητο επίπεδο, μπορούν να ξεχωρίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την αλήθεια από το ψέμα.
Ερωτικές γνωριμίες ενηλίκων στην Ελλάδα. Βγείτε ραντεβού, βρείτε σύντροφο για μια βραδιά, γιατί όχι και για ολόκληρη τη ζωή σας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ
 ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ
Το 2013, μια ομάδα ψυχολόγων επέλεξαν ένα πάνελ φοιτητών οι οποίοι θα παρακολουθούσαν τις μαρτυρίες κάποιων ανθρώπων και θα αποφάσιζαν εάν έλεγαν ψέματα ή όχι. Στη μία ομάδα δόθηκε χρόνος να σκεφτεί πριν καταλήξει σε μια απόφαση αλλά τους ζητήθηκε να σκεφτούν κάτι άλλο πέρα από τις μαρτυρίες που μόλις είχαν δει. Οι φοιτητές αυτοί ήταν πιο ακριβείς στην κρίση τους από την άλλη ομάδα που δεν ακολούθησε την πρακτική αυτή.

«Τα ευρήματα αυτά αποδεικνύουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σε θέση να ξεχωρίσει το ψέμα από την αλήθεια», ανέφεραν οι επιστήμονες στη μελέτη τους, «αλλά η ικανότητα αυτή βασίζεται σε προηγούμενες διαδικασίες οι οποίες είχαν παραγνωριστεί».

Ακούστε με προσοχή τις λέξεις που χρησιμοποιούν

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, ο καθηγητής ψυχολογίας James W. Pennebaker μελέτησε τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει εκείνος και η συνεργάτης του Diane Berry από ένα πρόγραμμα ανάλυσης κειμένου. Ανακάλυψαν συγκεκριμένα γλωσσικά πρότυπα με τα οποία μπορούμε να ανακαλύψουμε εάν κάποιος αποφεύγει να πει την αλήθεια ή όχι.

Ανακάλυψαν ότι οι ψεύτες χρησιμοποιούν λιγότερα από τα παρακάτω είδη λέξεων:
Λέξεις όπως «Εγώ», «εμένα» ή «μου». Επίσης ρήματα όπως «συνειδητοποιώ» ή «νομίζω» και το «αλλά» ΄΄η το «εκτός».

Παρατηρήθηκε όμως ότι έχουν την τάση να χρησιμοποιούν συχνότερα τα ακόλουθα είδη λέξεων:
Λέξεις που εκφράζουν αρνητικά συναισθήματα όπως «μίσος», «θυμός» ή «εχθρούς» και λέξεις που εκφράζουν κίνηση όπως «περπατώ» και «κινούμαι».

Ακούστε τον ήχο της φωνής τους

Καναδοί ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να ακούσουν δύο φωνές και να επιλέξουν την πιο ευχάριστη. Στη συνέχεια οι μελετητές ζήτησαν από τον κάθε εθελοντή ξεχωριστά να κρίνει κατά πόσο οι φωνές αυτές θα μπορούσαν να ανήκουν σε κάποιον που θα αποδεικνύει το άπιστος σε μια σχέση.

Οι γυναίκες εθελόντριες απάντησαν ως επί το πλείστον ότι οι άντρες με τις πιο βαθιά φωνή ήταν πιο πιθανό να απατήσουν τη σύντροφό τους ενώ οι άντρες εθελοντές απάντησαν ότι οι γυναίκες με τις πιο ψιλές φωνές ήταν εκείνες που θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να φανούν άπιστες.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνδρες με υψηλότερο επίπεδα τεστοστερόνης έχουν πιο βαθιές φωνές, κάτι που σχετίζεται με υψηλά ποσοστά απιστίας σε μια σχέση. Όσον αφορά τις γυναίκες, από την άλλη, δεν έχει αποδειχθεί ακόμη κάτι ανάλογο.

Παρατηρήστε τι χρήση κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μήπως ο σύντροφός σας αντί να σας μιλά κοιτά συχνά την οθόνη του κινητού του; Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι τα άτομα που είναι πιο ενεργά στο Facebook και στο Twitter έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμπλακούν σε διαμάχες που αφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ως εκ τούτου να βιώσουν «απιστία, χωρισμό και ένα διαζύγιο». (Το Snapchat δεν έχει μελετηθεί ακόμη.)

Σε άλλη μελέτη ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, Russell Clayton μελέτησε τις συνήθειες 600 χρηστών του Twitter. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το Twitter για περίπου μία ώρα την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Εκείνοι όμως που το χρησιμοποιούσαν πιο συχνά είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε διαφωνίες με τους συντρόφους τους, να πάρουν διαζύγιο ή να απατήσουν τον σύντροφό τους. Όσο αυξάνονταν οι ώρες χρήσης τόσο πιο απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι το συχνό tweeting, τα πολλά posts και Likes κάνουν τους ανθρώπους άπιστους σε μια σχέση αλλά σίγουρα υπάρχει κάποιος συσχετισμός μεταξύ των δύο.

Αναζητήστε απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά

Εάν είστε αρκετό καιρό σε μια σχέση το πιθανότερο είναι να γνωρίζετε ήδη τη συνήθη συμπεριφορά του συντρόφου σας, τι τρώει, πως αντιδρά στις προκλήσεις και στις εκπλήξεις, πόσο προσεκτικά σας ακούει όταν μιλάτε, κλπ.

Οι απότομες αλλαγές στη γλώσσα του σώματος, από τις εκφράσεις του προσώπου μέχρι τον τρόπο ομιλίας, θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν γιατί μπορεί να οφείλονται σε κάποια απιστία, σύμφωνα με την Lillian Glass, συμπεριφοριολογική αναλύτρια του FBI.
Διαφήμιση


«Το σώμα μας αλλάζει όταν είμαστε νευρικοί και αισθανόμαστε ένταση», αναφέρει στο βιβλίο της «Η γλώσσα του σώματος όσων λένε ψέματα».

Προσέξτε τις σιωπές, τις προσωπικές επιθέσεις και την επανάληψη των ερωτήσεων

Μια σχετικά ασφαλής ένδειξη ότι μπορεί να σας λέει ψέματα, αναφέρει η Glass, είναι η απότομη σιωπή. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας μιας αυτόματης νευρικής αντίδρασης κατά την οποία όταν κάτι μας στρεσάρει ξεραίνεται το στόμα μας.

Άλλη μια ένδειξη είναι όταν ο άλλος καταφεύγει στην προσωπική επίθεση αντί να απαντήσει στην ερώτηση που του κάνατε, αναφέρουν οι βετεράνοι της CIA Philip Houston, Michael Floyd, και Susan Carnicero στο βιβλίο τους «Ανακαλύψτε το ψέμα».

Επιπλέον, σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες R. Edward Geiselman ανακάλυψε ότι τα άτομα που ψεύδονται έχουν την τάση να επαναλαμβάνουν τις ερωτήσεις πριν απαντήσουν «για να κερδίσουν ίσως χρόνο για να σκεφτούν τι να απαντήσουν για να ξεφύγουν», όπως ανέφερε σε δελτίο τύπου.

ΠΗΓΗ:Business Insider
Ερωτικές γνωριμίες ενηλίκων στην Ελλάδα. Βγείτε ραντεβού, βρείτε σύντροφο για μια βραδιά, γιατί όχι και για ολόκληρη τη ζωή σας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ
 ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου