Αναζήτηση

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού —Έρχονται βροχές και ισχυροί βοριάδες — Δείτε αναλυτικά...

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού —Έρχονται βροχές και ισχυροί βοριάδες — Δείτε αναλυτικά...
Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού —Έρχονται βροχές και ισχυροί βοριάδες — Δείτε αναλυτικά...
Φθινοπωρινό διάλειμμα μέσα στο καλοκαίρι -  Σημαντική η πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, καθώς αναμένονται σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα από το βράδυ.
Διαφήμιση


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη και μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Επίσης θα υπάρξει μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «meteo» από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Θεσσαλία και την Μακεδονία. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην συνέχεια οι νεφώσεις θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα καθώς και το βόρειο Ιόνιο και Αιγαίο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ορεινά όλης της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε πολλές πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία στην Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Στερεά από 21 έως 36 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 30 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 36 βαθμούς. Σημειώνεται ότι τοπικά στη νότια Κρήτη και τη Ρόδο η μέγιστη θα φτάσει τοπικά τους 38 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, εκτός από τα νοτιοανατολικά όπου θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται έως το ξημέρωμα και μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: Την Κυριακή η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η Ανατολική Στερεά η Εύβοια και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επηρεαστούν η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της Δευτέρας θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά –περιλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής- η Εύβοια, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, την Χαλκιδική και στον Θερμαϊκό) τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

protothema.gr

Διαφήμιση

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου