Αναζήτηση

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε 10 κόλπα για να μην σας προδίδει η μπαταρία του κινητού σας ➤➕〝📹ΒΙΝΤΕΟ〞

Δείτε 10 κόλπα για να μην σας προδίδει η μπαταρία του κινητού σας ➤➕〝📹ΒΙΝΤΕΟ〞
Δείτε 10 κόλπα για να μην σας προδίδει η μπαταρία του κινητού σας ➤➕〝📹ΒΙΝΤΕΟ〞
Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το κινητό μας είναι ότι η μπαταρία του δεν «αντέχει» στην χρήση ακόμη και μιας ολόκληρης ημέρας.
Διαφήμιση


Η «επέλαση» των smartphones σε κάθε κομμάτι της καθημερινότητάς μας μας έχει κάνει δέσμιους στην χρήση τους. Πώς μπορούμε όμως να το κρατήσουμε λίγο παραπάνω στην «ζωή»;

Μην φορτίζετε τη μπαταρία κατά τη διάρκεια της νύχτας

Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ λογικό, αλλά η φόρτιση της μπαταρίας καθ ‘όλη τη διάρκεια της νύχτας φθείρει τη μπαταρία και μειώνει αρκετά τη συνολική διάρκεια ζωής. Η καλύτερη εναλλακτική λύση είναι να φορτίζετε το τηλέφωνό σας ανά διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας.

Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δεκάδες εφαρμογές που χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποιες από αυτές δεν «τρώνε» την μπαταρία των κινητών ενώ άλλες είναι πραγματικά καταστροφικές. Το Facebook για παράδειγμα είναι ιδιαίτερα «κακή» εφαρμογή όσον αφορά στην ισχύ της μπαταρίας που καταναλώνει, αλλά όλα τα iOS και Android τηλέφωνα προσφέρουν την δυνατότητα να δείτε πόση ισχύ χρησιμοποιεί κάθε εφαρμογή, οπότε από εκεί μπορείτε να καθορίσετε τις εφαρμογές που πρέπει να κλείσετε ή να απεγκαταστήσετε εντελώς.

Ελαττώστε την φωτεινότητα της οθόνης

Η φωτεινότητα της οθόνης είναι «δολοφόνος» της μπαταρίας, οπότε συνιστάται να η λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας.

Απενεργοποιήστε τη δόνηση

Η λειτουργία δόνησης στο smartphone απαιτεί στην πραγματικότητα περισσότερο ρεύμα από ό,τι οι ήχοι κλήσης, πράγμα λογικό αν σκεφτείτε ότι το τηλέφωνο δεν κάνει απλά έναν θόρυβο αλλά κινείται κιόλας!

Ελαττώστε τον χρόνο αδράνειας της αρχικής οθόνης

Δεν έχουν όλα τα τηλέφωνα τη δυνατότητα να κλειδώνουν αυτόματα, οπότε είναι πολύ σημαντικό να ορίσετε την περίοδο που η οθόνη περνάει σε κατάσταση αδράνειας.

Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Το Bluetooth αντίθετα με ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι, καταναλώνει μεγάλο μέρος της μπαταρίας, οπότε αν δεν έχετε αξεσουάρ που απαιτούν Bluetooth για τη λειτουργία τους, απενεργοποιήστε το.

Απενεργοποιήστε το GPS και άλλες υπηρεσίες εντοπισμού θέσης

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει τα μικρά μηνύματα που εμφανίζονται συνεχώς στο τηλέφωνό σας με το ερώτημα εάν θέλετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή να εντοπίσει την τοποθεσία σας. Μπορείτε να επιλέξετε πόσο συχνά χρησιμοποιείται το GPS στις ρυθμίσεις σας και να επιλέξετε ποιες εφαρμογές πραγματικά χρειάζονται πρόσβαση στις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης.
Διαφήμιση


Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις

Όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε πότε κάποιος μας τηλεφωνεί ή πότε λαμβάνουμε ένα νέο μήνυμα. Ωστόσο,οι ειδοποιήσεις για κάθε εφαρμογή στο τηλέφωνο καταναλώνουν ενέργεια, οπότε απενεργοποιήστε όσες δεν είναι πραγματικά απαραίτητες!

Απενεργοποιήστε την αυτόματη ενημέρωση του email

Η συνεχής ενημέρωση για τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά εάν τα χρειάζεστε για τη δουλειά. Ωστόσο, η απαίτηση του τηλεφώνου να ελέγχει συνεχώς για νέα μηνύματα είναι καταστροφική για τη μπαταρία οπότε μπορείτε να ρυθμίσετε το κινητό σας ώστε να ελέγχει για παράδειγμα κάθε 30 λεπτά τα νέα εισερχόμενα.

Κρατήστε το κινητό «δροσερό»
Εάν έχετε αγγίξει ποτέ το τηλέφωνό σας και παρατηρήσατε ότι είναι πιο καυτό από το συνηθισμένο, είναι πιθανότατα επειδή χρησιμοποιεί υπερβολικά μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές όταν το τηλέφωνο είναι σε φόρτιση, εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή που απαιτεί μεγάλη μνήμη ή όταν η συσκευή είναι εκτεθειμένη σε ηλιακό φως.


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου