Αναζήτηση

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Έτσι κλέβουν ένα πολυτελές όχημα σε λίγα δευτερόλεπτα ➤➕〝📹ΒΙΝΤΕΟ〞

Έτσι κλέβουν ένα πολυτελές όχημα  σε λίγα δευτερόλεπτα ➤➕〝📹ΒΙΝΤΕΟ〞
Έτσι κλέβουν ένα πολυτελές όχημα  σε λίγα δευτερόλεπτα ➤➕〝📹ΒΙΝΤΕΟ〞
Διαφήμιση

Το βίντεο που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια προέρχεται από μια κάμερα ασφαλείας σε μια μικρή πόλη της Μεγάλης Βρετανίας και δείχνει την κλοπή ενός αυτοκινήτου, συγκεκριμένα μιας Mercedes από δύο άτομα σε λιγότερο από 1 λεπτό της ώρας.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές οι δύο άντρες είχαν τοποθετήσει μια συσκευή πολλαπλασιασμού του σήματος του κλειδιού, προκειμένου η κωδικοποιημένη εκπομπή του να περάσει σε ένα αντιγραφικό.

Ο τρόπος αυτός κλοπής -οι επιτήδειοι δεν έχουν στη συνέχεια να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο και να φύγουν κυριολεκτικά σαν κύριοι- έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ενώ τα μηχανήματα που απαιτούνται για το σκοπό αυτό μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί εύκολα. Ακόμα και από το internet.
Πιο ευάλωτα στην υποκλοπή είναι τα συστήματα keyless, στα οποία δεν χρειάζεται η φυσική χρήση του κλειδιού για να κλειδωθεί ή να ξεκλειδωθεί το αυτοκίνητο και να πάρει μπροστά ο κινητήρας.
Διαφήμιση

Η τοπική αστυνομία της μικρής βρετανικής πόλης συνέστησε πάντως τη χρήση του κανονικού κλειδιού, ενώ το ερώτημα είναι με ποιόν τρόπο θα θωρακίσουν τα αυτοκίνητά τους οι κατασκευαστές.

Για όσο υπάρχουν ακόμα κλειδιά αλλά και για τους τρόπους, π.χ. εφαρμογές smartphones, που θα τα αντικαταστήσουν στο μέλλον.

Πηγή

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου