Αναζήτηση

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί στον Σκλαβενίτη

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί στον Σκλαβενίτη
Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί στον Σκλαβενίτη

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί στον Σκλαβενίτη

Στα 860 ευρώ διαμορφώνεται πλέον ο βασικός μικτός μισθός στην αλυσίδα Σκλαβενίτης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της Ε.Υ. Σκλαβενίτης υπέγραψε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση εργασίας για το 2018.


Μεταξύ άλλων η νέα σύμβαση προβλέπει:

-Αυξήσεις για τους χαμηλόμισθους, που αντιστοιχούν στο 15% περίπου του συνόλου των εργαζομένων, οι οποίες θα προέλθουν από την διαμόρφωση ενιαίου βασικού μισθού στα 860,00 ευρώ και με την καταβολή επιδόματος γάμου και τριτέκνων – πολυτέκνων.

-Απόλυτη διασφάλιση των ήδη καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών στο 80% περίπου του συνόλου των εργαζομένων.

-Εξορθολογισμό των αμοιβών 1000 περίπου στελεχών που αντιστοιχούν στο 5% περίπου του συνόλου των εργαζομένων.

-Καθιέρωση ενιαίας έκπτωσης για όλους τους εργαζόμενους, 5% σε τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης και 10% σε είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης, υπόδησης.

-Δύο επιπλέον ημέρες άδειας γάμου και μία ημέρα άδειας αιμοδοσίας.

H «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ», εισέρχεται στην επόμενη ημέρα με την επιχείρηση να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση της θέσης και της ανταγωνιστικότητάς της.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε εξέλιξη βρίσκεται το στρατηγικό σχέδιο της Σκλαβενίτης μετά την πρόσφατη συγχώνευση των εταιρειών «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ» στην αρχή του τρέχοντος έτους, με στόχο την πιο εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η Σκλαβενίτης έχει ήδη ξεκινήσει τον εξορθολογισμό του δικτύου της στα γεωγραφικά σημεία που σήμερα έχουν υψηλή συγκέντρωση καταστημάτων σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, έχοντας ως στόχο τη διακοπή λειτουργίας 40 καταστημάτων, ώστε έως το τέλος του 2018 ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων να ανέρχεται σε 410. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 22 καταστήματα που προβλέπονται στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση στις θέσεις εργασίας, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν από άλλα γειτονικά καταστήματα της επιχείρησης.


Η Σκλαβενίτης εντός του 2017 επανέφερε σε ομαλή λειτουργία 315 καταστήματα, τα οποία προστέθηκαν στο δίκτυό της την 1-3-2017, ανακαινίζοντας πλήρως τα 120 εξ αυτών και προχώρησε σε 1.700 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Το επενδυτικό της πλάνο το 2018 προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση 100 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα με στόχο την εμπορική ενδυνάμωση του δικτύου της.

Πηγή


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου