Αναζήτηση

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Eπίθεση από Ευρώπη και ΗΠΑ











Του Φώτη Τριάρχη

Aναλυτικά η ομιλία Τσίπρα για τις προγραμματικές δηλώσεις

Η συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπου ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, εμπεριείχε και σκληρές θέσεις.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζονται συγκρουσιακές προς τους Ευρωπαίους εταίρουςΣυμφωνία ή ρήξη ήταν το μήνυμα προς τους εταίρους μας. Για την ακρίβεια, διεμήνυσε προς τους πιστωτές που πιέζουν ασφυκτικά για συμφωνία: Έκανα κάποιες υποχωρήσεις, χώρισα τις προεκλογικές δεσμεύσεις μου σε δύο σκέλη, με ορίζοντα την τετραετία, ελάτε να τα βρούμε. Αλλιώς «θα πάρετε την ευθύνη» όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν δομημένη κατά τέτοιο τρόπο που απευθύνθηκε πρώτα στο εσωτερικό της χώρας και μετά στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δεν φέρουν τους ευρωπαίους ιδιαίτερα ικανοποιημένους από τις εξαγγελίες του κ.Τσίπρα. Έκριναν την ομιλία του περισσότερο συγκρουσιακή, παρά συμβιβαστική.


Στιγμιότυπα από τη Βουλή

Δείτε πώς αντέδρασαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Reuters: Ο πρωθυπουργός οδηγείται σε ρήξη και αρνείται την παράταση του προγράμματος

«Εάν ο Τσίπρας δεν κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι του, δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ» ενώ εκτιμά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι πιστωτές της χώρας να συμφωνήσουν με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος του Reuters, Hugo Dixo

ΠΗΓΗ:zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου