Αναζήτηση

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Μαλαισίας για κατασκευή και χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων





Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 20-1-2016 στην Καισαριανή, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας 28χρονος υπήκοος Μαλαισίας, για κατασκευή και χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων. Αναζητούνται δύο (2) επιπλέον ομοεθνείς του.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη, απάτη με υπολογιστή και παράβαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, ο 28χρονος εντοπίσθηκε εντός ξενοδοχείου, στο οποίο είχε επιτύχει τη διαμονή του με τη χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα, που είχαν υποκλέψει, από τις πρωτότυπες κάρτες των δικαιούχων-νομίμων κατόχων τους, τραπεζών του εξωτερικού, κατασκεύαζαν κάρτες-κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούσαν συναλλαγές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Με τις παραπάνω κάρτες αγόραζαν κυρίως επώνυμα προϊόντα με υψηλή αξία μεταπώλησης.

Στη κατοχή του 28χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα εννέα (39) πλαστές κάρτες και διάφορες αποδείξεις αγορών.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την αποκάλυψη του συνόλου των παράνομων συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στη Χώρα μας συνεχίζεται.

πηγη:.astynomia.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου