Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΕΥΝΑ: Πόσα χρόνια ερωτικής ζωής έχει ο άνδρας;

Πόσα χρόνια ερωτικής ζωής έχει ο άνδρας;

Ο άνδρας διεκδικεί τη ερωτική του έκφραση και την υγιή ερωτική λειτουργία από την εφηβεία μέχρι και τα πολύ βαθιά γεράματα.
Οι βιολογικές αλλαγές που συνοδεύουν αναπόφευκτα το πέρασμα των χρόνων, είναι αναμενόμενο να επηρεάσουν τη ερωτική ανταπόκριση και απαντητικότητά του.
Συνεπώς, όπως το πέρασμα των χρόνων διαγράφεται στο πρόσωπό μας και αφήνει τα σημάδια του, έτσι διαγράφεται και στη ερωτική μας λειτουργία, αφήνοντας και εκεί σημάδια. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι γίνεται χειρότερο, αλλά απλά ότι αλλάζει.
Διαφήμιση


Ποιοι παράγοντες επιδρούν αρνητικά στη ερωτική υγεία του άνδρα;
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής του άνδρα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη ερωτική του λειτουργία.
Με σειρά προτεραιότητας, οι παράγοντες που απειλούν την υγιή ερωτική του ζωή παράλληλα με την ηλικία και την οργανικότητα, είναι:

- το άγχος,

- το κάπνισμα,

- η έλλειψη φυσικής άσκησης και

- οι κακές διατροφικές συνήθειες.

Γενικότερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οποιαδήποτε συμπεριφορά συμβάλλει θετικά στην υγεία μας, επηρεάζει θετικά και το σεξ. Άλλωστε η ερωτική μας υγεία αποτελεί μέρος της γενικότερης υγείας μας.
Διαφήμιση


Ειδικά το στρες, αποτελεί ίσως τον πιο κοινό ψυχογενή, και όχι μόνο, αιτιοπαθογενετικό παράγοντα ερωτική δυσλειτουργίας και φαίνεται να προτιμάει τον άνδρα, ο οποίος είναι περισσότερο ευάλωτος από ότι η γυναίκα στην εκδήλωση ερωτικών προβλημάτων εξαιτίας του. 


Ο ρόλος της συντρόφου

Ο άνδρας που μεγαλώνει και είχε μάθει να τρέφει την αυτοπεποίθησή του μέσα από τη ερωτική του έκφραση, αισθάνεται πολύ πιο εύθραυστος στις αλλαγές του χρόνου. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημάνουμε ότι η γυναίκα έχει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση του συντρόφου της, ο οποίος ζητάει την ερωτική της επιβεβαίωση για να τονώσει την αυτοεικόνα του. Μια γυναίκα λοιπόν, που περιποιείται τον εαυτό της, έχει πιο ενεργό ρόλο στη ερωτική διέγερση του συντρόφου της και φροντίζει την εικόνα που καθημερινά προσφέρει στον σύντροφό της, φροντίζει παράλληλα και τη διατήρηση της ερωτικής τους ζωής.

Μπορεί ένας άνδρας να απολαύσει τον ερωτα με τη γυναίκα του στα 65 και στα 70 του χρόνια;

Η απάντηση είναι πως βεβαίως και μπορεί. Η ερωτική ζωή του άνδρα, συνεχίζεται ως την ηλικία που εκείνος επιθυμεί, αρκεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Πιθανόν η σκληρότητα της στύσης του να μην είναι η ίδια, η ταχύτητα επέλευσης της διέγερσής του να είναι πιο αργή ή να μη μπορεί να κάνει ερωτα δύο φορές την ίδια μέρα, όπως σε νεότερες ηλικίες αλλά ο βαθμός ικανοποίησης παραμένει ο ίδιος. Άλλωστε, ο έρωτας ποτέ δεν ταυτιζόταν με τις ποσοτικές επιδόσεις αλλά πρωτίστως με την επικοινωνία και την αμοιβαιότητα.

Η ερωτική ζωή στον άνδρα συνεχίζει να υπάρχει μέχρι τα βαθιά γεράματα και η σημασία της παραμένει η ίδια για την ποιότητα, την εγγύτητα και την συναισθηματική πληρότητα της σχέσης αλλά και την ψυχική του υγεία.

phgh .invitromagazine.gr/

airtickets.gr: Συγκρίνουμε ολα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και βρίσκουμε για εσένα το φθηνότερο εισιτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Loading...