Αναζήτηση

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ❗ 3 εκατ. στους εργαζόμενους δώρο για τις γιορτές❗❗❗

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ❗ 3 εκατ. στους εργαζόμενους δώρο για τις γιορτές❗❗❗
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ❗ 3 εκατ. στους εργαζόμενους δώρο για τις γιορτές❗❗❗

Ο – σταθερός τα τελευταία χρόνια -  «εργοδότης της χρονιάς», Ανδρέας Καρέλιας, έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τα ταμεία του κράτους
Μπορεί να σνομπάρει τους διαγωνισμούς που φυτρώνουν σαν μανιτάρια για το «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον» αλλά καταφέρνει να είναι σταθερά στις λίστες των εργοδοτών που κάθε νέος – και όχι μόνο – θα ήθελε να εργαστεί.
Διαφήμιση


Ο λόγος για τον Ανδρέα Καρέλια που στο τέλος κάθε χρονιάς κερδίζει τις εντυπώσεις όταν στην ετήσια γιορτή στην ομώνυμη, οικογενειακή καπνοβιομηχανία ανακοινώνει τις πλουσιοπάροχες παροχές προς τους εργαζομένους της.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ❗ 3 εκατ. στους εργαζόμενους δώρο για τις γιορτές❗❗❗

Αν και τα κέρδη του 2015 ήταν σημαντικά μειωμένα σε σχέση με το 2014 (σ.σ. 53 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά από φόρους) αυτός πήγε κόντρα και έδωσε ποσό ρεκόρ που ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ έως έκτακτη βοήθεια και παροχές στους εργαζόμενους του. Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καρέλιας πρόκειται για ποσά που θα είναι καθαρά από φόρους καθώς η εταιρεία θα τους πληρώσει στο κράτος που θεωρεί «golden boy» για παράδειγμα εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές από 1.200 ευρώ και κάτω οι οποίοι θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.700 ευρώ.
Τα παραπάνω μπορεί να είναι σταγόνα στο ... βαρέλι χωρίς πάτο που είναι τα κρατικά ταμεία όμως δεν είναι τα μόνα που θα εισέπραξε το ελληνικό δημόσιο από την Καπνοβιομηχανία Καρέλια.
Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Ανδρέας Καρέλιας «μέσα στο 2016, η Καπνοβιομηχανία Καρέλια εισέφερε στα δημόσια ταμεία 532.000.000 ευρώ περίπου από έμμεσους και άμεσους φόρους (αυξημένα κατά 12 % σε σχέση με πέρσι), και 7.000.000 στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ κοντά στα 175.000.000 σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς μας πωλήσεις».
Διαφήμιση


Τα παραπάνω σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον για τις καπνοβιομηχανίες. Ήδη από χθες ισχύει και τυπικά η νέα φορολογική πολιτική στα καπνικά προϊόντα η οποία καθιστά την Ελλάδα την χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την υψηλότερη φορολόγηση στο προϊόν. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στην ομιλία του Ανδρέα Καρέλια: «Το 90% της τιμής του προϊόντος μας, και αυτό έχει σημασία να το καταλάβουμε, ελέγχεται από το ελληνικό κράτος μέσα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ. Η Ελλάδα, σε ότι αφορά τα καπνικά προϊόντα, έχει τους υψηλότερους φόρους στην Ευρώπη. Και να μην ισχυρίζονται κάποιοι ότι τα τσιγάρα στην Ελλάδα έχουν χαμηλές τιμές και μπορούν να πωλούνται ακόμα πιο ακριβά.
Λένε π χ. στην Αγγλία τα τσιγάρα κοστίζουν 12 ευρώ το πακέτο, αλλά αγνοούν ότι η Αγγλία έχει χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή επί λιανικής από ότι η Ελλάδα, όπως επίσης αγνοούν ότι οι τιμές σε μια αγορά είναι ανάλογες και όχι αντιστρόφως ανάλογες με το επίπεδο του εισοδήματος.
Με άλλα λόγια, όταν το κόστος ζωής στο Λονδίνο είναι 93% ακριβότερο από το κόστος ζωής στην Αθήνα κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει γιατί η Αγγλική κυβέρνηση παίρνει λιγότερο φόρο από τα καπνικά από ότι η Ελληνική.
Ξεκινάμε την χρονιά με νέα αύξηση του φόρου και διερωτώμεθα προς τι αυτή η αύξηση; Διότι η βεβαιότητα για μειωμένα δημόσια έσοδα από τα καπνικά, είναι έκδηλη ακόμα και στους κυβερνώντες. Το μεγάλο ερωτηματικό λοιπόν είναι γιατί;»

news247.gr

airtickets.gr: Συγκρίνουμε ολα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και βρίσκουμε για εσένα το φθηνότερο εισιτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου