Αναζήτηση

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Είπε στο μπαμπά ότι την πειράζουν τα αγόρια στο σχολείο. Δείτε τι έγινε μόλις έφυγε

Είπε στο μπαμπά ότι την πειράζουν τα αγόρια στο σχολείο. Δείτε τι έγινε μόλις έφυγε
Είπε στο μπαμπά ότι την πειράζουν τα αγόρια στο σχολείο. Δείτε τι έγινε μόλις έφυγε
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως θα βιώσει σωματική ή σeξκουαλική βία στη διάρκεια της ζωής της, συνήθως από άντρα σύντροφο.
Σε ένα βίντεο που γρήγορα γίνεται viral – χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο δυνατά βίντεο της χρονιάς, η οργάνωση Care Norway κάνει έκκληση σε όλους τους πατέρες.

Το hashtag #DearDaddy είνα ένα πεντάλεπτο βίντεο, που παίρνει τους θεατές στο ταξίδι μιας γυναίκας μέσα από τις σχέσεις της ζωής της με τους άνδρες, ξεκινώντας από τη ζωή της μέσα στη κοιλιά της μητέρας. Η γυναίκα μιλάει στον πατέρα της, προειδοποιώντας τον για τη βία που αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσει – και πώς αυτός μπορεί να έχει, εν αγνοία του, βοηθήσει να διαιωνιστεί ο φαύλος κύκλος της κακοποίησης των γυναικών και των δικαιολογιών που προβάλλουν.

“Θα γεννηθώ κορίτσι που σημαίνει από τη στιγμή που είμαι 14 ετών, τα αγόρια στην τάξη μου θα με αποκαλούν με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Είναι απλά για πλάκα, φυσικά, κάτι που κάνουν τα περισσότερα αγόρια. Έτσι, δεν ανησυχείς και το κατανοώ αυτό. Ίσως να έκανες και εσύ το ίδιο όταν ήσουν νέος, είμαι βέβαιη ότι δεν εννοούσες τίποτα από αυτά. Αλλά, μερικοί άλλοι δε θα το εκλάβουν ως αστείο.”

Μέχρι το τέλος του βίντεο, η γυναίκα έχει γίνει ενήλικας και έχει υπομείνει μια καταχρηστική σχέση. Αποκαλύπτει την τελευταία έκκληση προς τον τον πατέρα της. Σίγουρα περνάει ένα πολύ δυνατό μήνυμα για την αντιμετώπιση προς τις γυναίκες, από την μικρή ηλικία μέχρι την ενηλικίωση.

Προσοχή: Το βίντεο περιέχει σκληρή γλώσσα και δεν είναι κατάλληλο για όλους τους θεατές.

-


kjaerepappa.no.

airtickets.gr: Συγκρίνουμε ολα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και βρίσκουμε για εσένα το φθηνότερο εισιτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου