Αναζήτηση

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ❗ Συνελήφθη ο υπεύθυνος του τομέα hacking της Kaspersky, ως ύποπτος για κατασκοπεία κατά της Ρωσίας

ΕΚΤΑΚΤΟ❗ Συνελήφθη ο υπεύθυνος του τομέα hacking της Kaspersky, ως ύποπτος για κατασκοπεία κατά της Ρωσίας
ΕΚΤΑΚΤΟ❗ Συνελήφθη ο υπεύθυνος του τομέα hacking της Kaspersky, ως ύποπτος για κατασκοπεία κατά της Ρωσίας

Ο υπεύθυνος του τομέα hacking της πιο αξιόπιστης ρωσικής εταιρείας λογισμικών, Kaspersky Lab, κρατείται από τις ρωσικές αρχές αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κατασκοπεία.
Advertisement
Συγκεκριμένα ο Ruslan Stoyanov, όπως επιβεβαιώνει η υπηρεσία καταπολέμησης και πρόληψης του διαδικτυακού εγκλήματος, κρατείται εδώ και δύο ημέρες στη Μόσχα και πιο συγκεκριμένα στις φυλακές του Lefortovo τις οποίες από τον περασμένο Δεκέμβριο η ρωσική κυβέρνηση διαθέτει αποκλειστικά για τέτοιου τύπου ανακρίσεις και προφυλακίσεις.

Η εταιρεία σε μία λακωνική της ανακοίνωση ουσιαστικά δηλώνει άγνοια για τις ενέργειες του συγκεκριμένου υπαλλήλου και σημειώνει:
Διαφήμιση


«Η εταιρεία δεν συνδέεται με τις ενέργειες ενός υπαλλήλου της. Όπως ενημερωθήκαμε από τις αρχές ο συγκεκριμένος υπάλληλος (Πρόκειται για επικεφαλής ενός εξαιρετικά σημαντικού τομέα) βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών πριν από την πρόσληψή του από εμάς».

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Ruslan Stoyanov έχει εργαστεί στην ειδική μονάδα αντιμετώπισης και πρόληψης κυβερνοεγκλήματος του ρωσικού υπουργείου εσωτερικών από το 2000 μέχρι και το 2006 (η συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου εσωτερικών έχει το κωδικό όνομα Τομέας Κ).
Διαφήμιση


Σύμφωνα με αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο Ruslan Stoyanov είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και προγραμματιστής ο οποίος φεύγοντας από το δημόσιο και επιλέγοντας τα περισσότερα χρήματα του ιδιωτικού τομέα κατάφερε να διατηρήσει εξαιρετικές επαφές με τους πρώην συναδέλφους του, με τους οποίους συνέχισε να έχει εξαιρετική συνεργασία σε πολλά κομμάτια.

Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τη συγκεκριμένη σύλληψη, με το γραφείο τύπου να αρκείται στη δήλωση: «θα μάθετε σύντομα το πόρισμα της ανακριτικής διαδικασίας».

pentapostagma.gr

airtickets.gr: Συγκρίνουμε ολα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και βρίσκουμε για εσένα το φθηνότερο εισιτήριο!

Διαγωνισμοί μέσω SMS με ερωτήσεις γνώσεων και πλούσια δώρα όπως iPhone, PlayStation, δωροεπιταγές και μετρητά!

Πάρε λεφτά πίσω από τις online αγορές σου στα πιο γνωστά καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου