Αναζήτηση

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ντόναλντ Τραμπ: Μεταβιβάζω στους γιους μου τον έλεγχο του ομίλου

Ντόναλντ Τραμπ: Μεταβιβάζω στους γιους μου τον έλεγχο του ομίλου
Ντόναλντ Τραμπ: Μεταβιβάζω στους γιους μου τον έλεγχο του ομίλου

Την πλήρη εγκατάλειψη των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, προκειμένου να αφοσιωθεί στα νέα καθήκοντά του ως προέδρου των ΗΠΑ χωρίς να υπάρχει η "σκιά" των αντικρουόμενων συμφερόντων, ανακοίνωσε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως πλανητάρχη, ο Ντόναλντ Τραμπ.
Διαφήμιση


Στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του στα μίντια από τον Ιούλιο και μόλις 9 ημέρες πριν την ορκωμοσία του, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως μεταβιβάζει τον έλεγχο της εταιρείας του στους γιους του και αποστασιοποιείται πλήρως από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Μάλιστα, ανέφερε πως σε πρόσφατο ταξίδι του στο Ντουμπάι απέρριψε επιχειρηματική πρόταση 2 δις. δολαρίων, ενώ υποσχέθηκε ότι όλα τα κέρδη των ξενοδοχείων του από ξένα κράτη θα τα δωρίζει στο δημόσιο ταμείο.
Ο Τραμπ δεσμεύτηκε επίσης πως θα είναι ένας πρόεδρος που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπό την ηγεσία του η Ρωσία, όπως και άλλες χώρες του κόσμου θα σέβονται τις ΗΠΑ περισσότερο από ποτέ.
"Θα είμαι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ο Θεός", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε "Υπάρχει μια φανταστική ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή, μια ατμόσφαιρα που πολλοί μου λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ πριν". Απαρίθμησε μάλιστα και διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και την Fiat, οι οποίες ήδη σχεδιάζουν επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην Αμερική.
Επίσης, ο Τραμπ απείλησε για άλλη μια φορά ότι θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον όσων βιομηχανιών μεταφέρουν εγκαταστάσεις τους στο εξωτερικό.
Ερωτηθείς για τις φήμες που θέλουν την Ρωσία να διαθέτει στοιχεία που τον εκθέτουν προσωπικά, ο Τραμπ κατηγόρησε της Μυστικές Υπηρεσίες πως διέρρευσαν αυτές τις "αβάσιμες" πληροφορίες με στόχο την υπονόμευσή του. Ο ίδιος αρνήθηκε πως έχει οποιαδήποτε σχέση ή συναναστροφή με την Ρωσία, αν και επεσήμανε πως η "βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία είναι προς όφελος των ΗΠΑ". Αν ο Πούτιν συμπαθεί τον Τραμπ, αυτό είναι asset για τις ΗΠΑ, γιατί οι σχέσεις μας με την Ρωσία είναι απαίσιες" είπε χαρακτηριστικά.
Ο Τραμπ παραδέχτηκε  για πρώτη φορά πως η Ρωσία μάλλον βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση εναντίον συστημάτων των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας vαποφεύγοντας ωστόσο να ασκήσει κριτική στον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν λέγοντας πως και άλλες χώρες κατασκοπεύουν. "Πιστεύω πως ήταν η Ρωσία, αλλά μας κατασκοπεύουν και άλλες χώρες", είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε πως δεν θα άρει τις κυρώσεις Obama προς την Ρωσία. Επανέλαβε επίσης την κατηγορία του σε βάρος του απερχόμενου προέδρου ότι "δημιούργησε" τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Διαφήμιση


Επίσης, ο Trump δήλωσε πως θα τηρήσει την υπόσχεσή του για το χτίσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, λέγοντας μάλιστα πως το Μεξικό κατά κάποιο τρόπο θα αποζημιώσει τις ΗΠΑ. "Θα μπορούσα να περιμένω ενάμιση χρόνο ώσπου να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις μας με το Μεξικό, οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις αναλάβουμε την εξουσία, αλλά δεν θέλω να περιμένω", τόνισε ο Τραμπ.  Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ο εκλεγμένος αντιπρόεδρός του, ο Μάικ Πενς, "ηγείται της προσπάθειας να υπάρξουν οριστικές εγκρίσεις από διάφορες υπηρεσίες και από το Κογκρέσο ώστε το τείχος να αρχίσει" να ανεγείρεται.
"Σκανδαλώδης και ανεύθυνη ενέργεια"
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών που έκαναν λόγο περί ρωσικών φακέλων για τον Ντόναλντ Τραμπ σκανδαλώδη και ανεύθυνη" ενέργεια.
"Είναι σκανδαλώδες και ανεύθυνο από μέρους ενός οργάνου του Τύπου που πρόσκειται στην αριστερά (και είναι) ανοικτά εχθρικό έναντι του εκλεγμένου προέδρου (σ.σ. του ιστότοπου Buzzfeed) να δημοσιεύει στο Διαδίκτυο τέτοιες πληροφορίες, πολύ επιζήμιες και εντελώς ψευδείς, μερικές ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων" του Τραμπ, δήλωσε ο Σον Σπάισερ.

capital.gr

airtickets.gr: Συγκρίνουμε ολα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και βρίσκουμε για εσένα το φθηνότερο εισιτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου