Αναζήτηση

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

EKTAKTO❗ Αποφασισμένος είναι ο Ν.Τραμπ «Το ευρώ είναι ένα λανθασμένο πείραμα — Η ΕΕ διαλύεται»❗ — Σφύριξε το τέλος της ο Ν.Τραμπ

EKTAKTO❗  Αποφασισμένος είναι ο Ν.Τραμπ «Το ευρώ είναι ένα λανθασμένο πείραμα — Η ΕΕ διαλύεται»❗ — Σφύριξε το τέλος της ο Ν.Τραμπ
EKTAKTO❗  Αποφασισμένος είναι ο Ν.Τραμπ «Το ευρώ είναι ένα λανθασμένο πείραμα — Η ΕΕ διαλύεται»❗ — Σφύριξε το τέλος της ο Ν.Τραμπ

Αποφασισμένος είναι ο Ν.Τραμπ να αλλάξει τον κόσμο και να τερματίσει το ευρώ. Ο Τεντ Μάλοκ επανήλθε με νέες δηλώσεις για να δείξει ότι οι ΗΠΑ έχουν συγκεκριμένη στρατηγική. Η ΕΕ και το ευρώ μετράει αντίστροφα!
Διαφήμιση


Ο καθηγητής και συγγραφέας που επελέγη από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προέβλεψε την «αποσύνθεση» της Ένωσης διαβεβαιώνοντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας δεν είναι παρά μονάχα το πρώτο βήμα.

«Αν δείτε την Ευρώπη, μπορείτε ήδη σχεδόν να βάλετε δύο γράμματα μπροστά από τη λέξη exit» είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Διαγωνισμοί μέσω SMS με ερωτήσεις γνώσεων και πλούσια δώρα όπως iPhone, PlayStation, δωροεπιταγές και μετρητά!

Η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευτεί αύριο.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε επίσης στη συνέντευξη αυτή ότι κατά την άποψή του το ευρώ είναι «ένα λανθασμένο πείραμα» και ότι αν αυτός εργαζόταν σε επενδυτική τράπεζα «θα στοιχημάτιζε εναντίον του».

Λίγες ημέρες πριν στην πρώτη του συνέντευξη είχε πει:

«Θεωρώ ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα που όχι μόνο οδεύει προς αφανισμό, αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και θα μπορούσε να καταρρεύσει τον επόμενο ένα με ενάμιση χρόνο», είπε ο «εκλεκτός» του Ντόναλντ Τραμπ για πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τεντ Μάλοχ.

Ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, σχολίασε αργότερα ότι ο πρέσβης ξεκαθάρισε ότι σε 18 μήνες δεν θα υπάρχει το Ευρώ ως νόμισμα.

Και συμπλήρωσε: «Και δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη. Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς έχει γράψει βιβλίο για το ζήτημα».

Μιλώντας στο BBC, ο Μάλοχ, επιχειρηματίας και υπέρμαχος του Brexit, είπε ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα «μπορεί να καταρρεύσει» μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο.
Πάρε λεφτά πίσω από τις online αγορές σου στα πιο γνωστά καταστήματα.

Μάλιστα, τόνισε ότι θα «σόρταρε» στο ευρώ (θα πόνταρε δηλαδή στην απομείωση της αξίας του), επισημαίνοντας παράλληλα ότι το καλύτερο για τη Βρετανία θα ήταν να προχωρήσει σε μια «καθαρή» ρήξη με τον εμπορικό συνασπισμό της Ευρώπης.

Ερώτηση: Βλέπετε θετικά ένα trade deal με την ΕΕ;

Απάντηση: Όχι βέβαια αφού στο κοντινό μέλλον δεν θα υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την ξέρουμε σήμερα. Trade deals ξεχωριστά με χώρες που σήμερα είναι μέλη μπορεί να γίνουν.
Διαφήμιση


Μιλώντας για το Brexit, ο Μάλοχ είπε θα ήταν παράλογο από την πλευρά της ΕΕ να προσπαθήσει να μπλοκάρει τη Βρετανία από το να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

«Θα ήταν σαν να προσπαθεί ένας σύζυγος να αποτρέψει τη σύζυγό του από το να συνάψει παράνομη σχέση», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησαν την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες να μην δεχτούν τον διορισμό του Μάλοκ ως νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ.

pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου