Αναζήτηση

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για την Τουρκία απο ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑ — Δημιουργούν Κουρδικό κράτος — Έντονη ανησυχία...

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για την Τουρκία απο ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑ — Δημιουργούν Κουρδικό κράτος — Έντονη ανησυχία...
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για την Τουρκία από ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑ — Δημιουργούν Κουρδικό κράτος — Έντονη ανησυχία...
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι στις συζητήσεις της Γενεύης, όπου θα καθοριστεί το μέλλον της Συρίας, θα πρέπει να συμμετέχουν και οι Κούρδοι.
Διαφήμιση


Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η Ρωσία παραχωρεί αυτονομία στους Κούρδους στους οποίους επιτρέπουν την χρήση κουρδικής και αραβικής γλώσσας έχοντας οι ίδιοι ίσα δικαιώματα ενώ δίνει και δυνατότητα αλλαγής των συνόρων μέσω δημοψηφίσματος!

Η Ρωσία έκανε μια ανακοίνωση για τις συνομιλίες στη Γενεύη, που θα προκαλέσει την οργή της Τουρκίας. Προέβη σε επίσημη δήλωση ότι οι Κούρδοι θα πρέπει να συμμετέχουν στις συνομιλίες, τη στιγμή που η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει επισήμως ότι δεν πρόκειται ποτέ να καθίσει στο ίδιο στο τραπέζι με το PYD και το YPG, που αποτελούν κλώνους του ΡΚΚ.

Τη δήλωση για τη ρωσική κυβέρνηση έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογντάνοφ, ο οποίος σημείωσε επί πλέον ότι η συριακή αντιπολίτευση θα πρέπει να συγκροτήσει μια κοινή αντιπροσωπεία, αναφέρει το infognomonpolitics.blogspot.gr.
Νίκησε την ΚΡΙΣΗ.....Γίνε Αεροσυνοδός , μόνο σε 2 μήνες και διεκδίκησε μία θέση εργασίας σε ΟΛΕΣ τις Αεροπορικές Εταιρίες του Κόσμου
Οι συνομιλίες στη Γενεύη ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη μετά από μια διακοπή που κράτησε 10 μήνες.

Σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή της Ρωσίας γίνεται δέκα μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα, η οποία γίνεται ακριβώς για να συζητηθεί το Κουρδικό ζήτημα και να ζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος τη βοήθεια του Πούτιν.

Tαυτόχρονα, ολοκαίνουργια, του «κουτιού», τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα έστειλαν οι Αμερικανοί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία.

Στο Twitter αναρτήθηκαν το Σάββατο απόγευμα φωτογραφίες από μιντιακούς ακτιβιστές που δείχνουν φάλαγγα από νταλίκες να μεταφέρουν τεθωρακισμένα και εφόδια προς τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που εκστρατεύουν στα πλαίσια της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη για να περικυκλώσουν τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πόλη Ράκα της Συρίας.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή των νέων τεθωρακισμένων, εφοδίων, πολεμοφοδίων και όπλων στους Κούρδους της Συρίας και στους Άραβες και Ασσύριους συμμάχους τους, έγινε μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού Τζόσεφ Βότελ στο συριακό Κουρδιστάν, όπως αναφέρει το tribune.
Alcostopex – ένα αποτελεσματικό προϊόν που απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα και μετριάζει τη λιγούρα για αλκοόλ
Η τουρκική ηγεσία προφανώς και παθαίνει απανωτά εγκεφαλικά βλέποντας τις ΗΠΑ να εξοπλίζουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που τελούν υπό κουρδική διοίκηση.

Οι ισλαμιστές της Άγκυρας κατηγορούν τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτελούν τον κορμό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), «τρομοκρατική οργάνωση» που αποτελεί βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Η Δύση όμως έχει επιλέξει να υποστηρίξει τους Κούρδους και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, που αισθάνονται ότι οι Κούρδοι είναι οι μόνοι αξιόπιστοι σύμμαχοι που μπορούν να έχουν στη Συρία στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε άλλες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν βλέπουμε Κούρδους μαχητές των SDF με αμερικανικά αντιαρματικά και πολλά αμερικανικά τεθωρακισμένα.

Tην Παρασκευή μάλιστα ο Αμερικανός στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, διοικητής της CENTCOM, επισκέφθηκε το κουρδικό αρχηγείο στην πόλη Κόμπανι της βόρειας Συρίας καθώς και την πρώτη γραμμή του μετώπου της επιχείρισης Οργή του Ευφράτη, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που κυκλώνουν τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία, πόλη Ράκα.

Ο στρατηγός Βότελ επισκέφθηκε την Κόμπανι και την πρώτη γραμμή της επιχείρισης προς τη Ράκα λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν στην Κόμπανι.
Επισκεφτείτε το No1 site για αγορές παπουτσιών μέσω internet!
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας δύναμης που αποτελείται από Κούρδους, Άραβες και Ασσύριους δημοκρατικούς της Συρίας, ο Τζόζεφ Βότελ συζήτησε τις τελευταίες πολεμικές εξελίξεις στην εκστρατεία για την απελευθέρωση της Ράκα και τρόπους για να αυξηθεί η υποστήριξη και ο συντονισμός με τον Διεθνή Συνασπισμό.

«Η επίσκεψη του στρατηγού Βότελ για να συναντηθεί με τους διοικητές των SDF είναι σημάδι ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για την επόμενη, και πιθανώς τελειωτική, φάση της επιχείρισης για την κατάληψη της Ράκα», εκτίμησε ο Νίκολας Α. Χέρας του CNAS (Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια) μιλώντας στο ARA News.

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για μεγάλη τιμή για τις SDF να φιλοξενούν τον αρχηγό ολόκληρης της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης. Καταδεικνύει ότι οι SDF απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της διαφύλαξης της ζωής του στρατηγού και της καλής υγείας του», πρόσθεσε.

«Επίσης αποδεικνύει ότι ο στρατηγός Βότελ θεωρεί τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ισχυρές και στενές συμμάχους, ώστε να επιθυμεί προσωπικά να επισκεφθεί τους διοικητές τους και να συσκεφθεί μαζί τους τη στρατηγική για να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα», είπε ο Χέρας στο ARA News.

Η επίσκεψη όμως στέλνει και ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία και τους μισθοφόρους της.

Μια ημέρα πριν την επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού οι φιλότουρκοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στη βόρεια Συρία απείλησαν να επιτεθούν στην πόλη Μανμπίτζ, στα δυτικά του Ευφράτη, που τελεί υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν με τίποτα να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ των SDF και των φιλότουρκων FSA.

Εκτός ότι μια τέτοια σύγκρουση θα έφερνε αντιμέτωπους δύο αντάρτικους στρατούς που υποτίθεται αμφότεροι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, θα ματαίωνε και την επιχείριση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα, διότι οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους θα έπρεπε να στρέψουν τις δυνάμεις τους ενάντια στις τουρκικές και φιλοτουρκικές δυνάμεις.

pentapostagma.gr

Διαφήμιση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου