Αναζήτηση

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Αυτό το ξέρατε; Δείτε γιατί παραμιλάτε στον ύπνο σας


Αυτό το ξέρατε; Δείτε γιατί παραμιλάτε στον ύπνο σας

Σίγουρα κάποια στιγμή θα σας έχει τύχει να ξυπνήσετε και ο σύντροφός σας να σας είπε: «Πάλι μιλούσες στον ύπνο σου το βράδυ»...

Πώς προκαλείται, όμως, αυτό το φαινόμενο και πού οφείλεται;
Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (NSF) των ΗΠΑ, η ομιλία στη διάρκεια του ύπνου, γνωστή και ως υπνολαλία, μπορεί να εκδηλωθεί σε κάθε στάδιό του.
Νίκησε την ΚΡΙΣΗ.....Γίνε Αεροσυνοδός , μόνο σε 2 μήνες και διεκδίκησε μία θέση εργασίας σε ΟΛΕΣ τις Αεροπορικές Εταιρίες του Κόσμου
Οι περισσότερες «κουβέντες του ύπνου» δεν είναι αξιοσημείωτες σκέψεις, αλλά απλώς σύντομες, ανούσιες, «σκόρπιες» λέξεις, που διαρκούν ένα ή δύο δευτερόλεπτα.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, όταν συμβαίνει στο στάδιο REM, κατά το οποίο «βλέπουμε» τα όνειρα, «αναπτύσσονται» οι διάλογοι που «περιλαμβάνονται» σε αυτά.
Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι το στόμα και οι φωνητικές χορδές, που φυσιολογικά είναι ανενεργές, όταν κοιμόμαστε, ενεργοποιούνται παροδικά και εκφέρουμε δυνατά τις λέξεις που εκστομίζει κάποιος από τους «πρωταγωνιστές» του ονείρου μας.
Επίσης, το φαινόμενο είναι δυνατό να εμφανιστεί και κατά τη διάρκεια των «μεταβατικών αφυπνίσεων» ή πιο απλά όταν μισοξυπνάμε και πριν ξανακοιμηθούμε.
To νέο online supermarket e-Fresh.gr άνοιξε με πάνω από 10.000 προϊόντα και αυθημερόν παραδόσεις!
Η χρόνια υπνολαλία στους ενήλικες θεωρείται διαταραχή του ύπνου και μπορεί να οφείλεται στο στρες και σε άλλους παράγοντες.
Ωστόσο, έχουν καταγραφεί και σπάνιες περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο πάσχων δίνει ολόκληρη... ομιλία την ώρα που κοιμάται.
Ακόμα κι αυτές οι περιπτώσεις είναι ως επί το πλείστον ασυναρτησίες, αλλά ακόμα κι αν μοιάζουν να έχουν νόημα και να αποκαλύπτουν κάτι «σημαντικό», δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν.

Διαφήμιση


Διαφήμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου