Αναζήτηση

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΣΠΕΡΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ! — Αυτή η κίνησή του έχει θορυβήσει τις ΗΠΑ

ΣΠΕΡΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ! — Αυτή η κίνησή του έχει θορυβήσει τις ΗΠΑ
ΣΠΕΡΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ! — Αυτή η κίνησή του έχει θορυβήσει τις ΗΠΑ

Σε κατάσταση πανικού έχει φέρει την Ουάσιγκτον ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Αφορμή είναι οι πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από τη Μόσχα για την ανάπτυξη ρωσικών ειδικών δυνάμεων σε αεροπορική βάση στη δυτική Αίγυπτο κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη προκαλώντας έντονη ανησυχία στην Ουάσιγκτον για τον ρόλο που θέλει να αναλάβει το Κρεμλίνο στην χώρα με τα πλούσια κοιτάσματα σε πετρέλαιο.
Bρείτε τα γράμματα που λείπουν, βάλτε τα στη σωστή σειρά και διεκδικήστε μία δωροεπιταγή αξίας 350€ για ξέφρενα ψώνια στο σούπερ μάρκετ της επιλογής σας
Advertisement   
Αμερικανοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες εκτιμούν ότι μία τέτοια ανάμειξη μπορεί να είναι προσπάθεια στήριξης του στρατιωτικού διοικητή Καλίφα Χαφτάρ ο οποίος υπέστη πλήγμα στις 3 Μαρτίου ύστερα από επίθεση των Ταξιαρχιών Άμυνας της Βεγγάζης σε σημεία σε πετρέλαιο που ελέγχονται από τις δυνάμεις του. Επικαλούμενοι ανωνυμία Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφερε ότι καταγράφηκε παρουσία ρωσικών ειδικών δυνάμεων και drones στη βάση Σίντι Μπαράνι σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα Αιγύπτου – Λιβύης. την παρουσία ρωσικών ειδικών δυνάμεων παραδέχθηκαν οι Αιγύπτιοι χωρίς να δώσουν πληροφορίες για τη φύση της αποστολής τους. Ακόμη αποκάλυψαν ότι η Ρωσία έκανε χρήση στις αρχές Φεβρουαρίου και μιας άλλης αιγυπτιακής βάσης.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους αρνούνται την πληροφορία. Μάλιστα το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση ενώ κάποιοι πολιτικοί έκαναν λόγο για προσπάθεια να πληγεί το γόητρο της Ρωσίας. Ωστόσο ο πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων Αγκουίλα Σάλεχ Ίσα αποκάλυψε ότι οι Ρώσοι βοηθούν τον Χαφτάρ μέσω άλλων διόδων όπως η εκπαίδευση.

makeleio.gr

Διαφήμιση


Διαφήμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου