Αναζήτηση

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Capital controls — Είδηση «βόμβα» — Έρχονται σαρωτικές αλλαγές

Capital controls — Είδηση «βόμβα» — Έρχονται σαρωτικές αλλαγές
Capital controls — Είδηση «βόμβα» — Έρχονται σαρωτικές αλλαγές
Κυβέρνηση, τράπεζες και τρόικα φαίνεται πως τα βρήκαν στο επίπεδο των capital controls που θα ισχύσουν, με σημαντικές αλλαγές που θα δώσουν ανάσα σε πολίτες κι επιχειρήσεις να έρχονται πολύ σύντομα.
Διαφήμιση


Προβλέπεται σημαντική χαλάρωση των περιορισμών με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές. Όμως, αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει την πλειοψηφία των πολιτών, είναι η αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων που θα φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες από τα 840 ευρώ που είναι σήμερα σε βάθος δύο εβδομάδων στα 2.000 ευρώ το μήνα.

Ουσιαστικά πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα ανά εβδομάδα στα 500 ευρώ. Ωστόσο ακόμη δεν έχει δοθεί πλήρες χρονοδιάγραμμα ως προς την αλλαγή αυτή. Μάλιστα, εκτός από το κλείσιμο της αξιολόγησης τίθεται, κυρίως από τους εποπτεύοντες μηχανισμούς των τραπεζών και το ζήτημα της εκροής καταθέσεων. Έτσι ίσως οι αλλαγές πάρουν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι την εφαρμογή τους.
Ερωτικές γνωριμίες ενηλίκων στην Ελλάδα. Βγείτε ραντεβού, βρείτε σύντροφο για μια βραδιά, γιατί όχι και για ολόκληρη τη ζωή σας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις» εκτός απ” την αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων στα 2.000 ευρώ, εξετάζεται το άνοιγμα νέων λογαριασμών όψεως ή καταθετικών με την προσθήκη δικαιούχων, αλλά κι η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών.

Εξετάζεται παράλληλα η αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών που επιστρέφουν στις τράπεζες από το 30% που είναι σήμερα στο 60%, αλλά και να αυξηθεί το ποσό μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 2.000 ευρώ για κάθε πελάτη ανά μήνα.

makeleio.gr

Διαφήμιση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου