Αναζήτηση

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-19 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 50 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΑΝΑ ΓΚΡΑΝΤΕ – ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ME ΚΑΡΦΙΑ, ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΟΝΙΑ – ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-19 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 50 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΑΝΑ ΓΚΡΑΝΤΕ – ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ME ΚΑΡΦΙΑ, ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΟΝΙΑ – ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO


Μνήμες από τη φονική επίθεση το 2005 στο Λονδίνο ξύπνησε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας (στις 22:33 ώρα Βρετανίας) με τουλάχιστον 19 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και πάνω από 50 να τραυματίζονται, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός λίγο μετά τη λήξη της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena.

Κατά πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου – στον χώρο όπου ελέγχονταν όλοι όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία – ενώ οι θεατές είχαν ξεκινήσει να αποχωρούν, καθώς η τραγουδίστρια είχε μόλις ολοκληρώσει το τελευταίο της τραγούδι.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η επίθεση έγινε με καμικάζι αυτοκτονίας που έφτασε στο στάδιο μέσω του μετρό (σταθμός Βικτώρια), ενώ η βόμβα που χρησιμοποίησε περιείχε καρφιά – αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τραύματα που είδαν και έμοιαζαν με αυτά που προκαλούνται από θραύσματα.




Διαφήμιση


Oι Ισλαμιστές πανηγυρίζουν στο twitter







Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τραυματίες, κάτι που αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν, καθώς δεν είδαν κανέναν τραυματία ή με αίματα στον χώρο του Manchester Arena. Όμως αργότερα ο τόπος γέμιζε με ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη που ακούστηκε, αρχικά αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα, με την αστυνομία να προσπαθεί να απομακρύνει τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Βρετανίκη mirror στο τέλος της συναυλίας ακούστηκαν δυο ισχυρές εκρήξεις που προκάλεσαν πανικό στους θεατές οι οποίοι έσπευσαν να εκκενώσουν τον χώρο.

Η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις έχει αποκλείσει την περιοχή και ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάζουν. Μέχρι στιγμής οι αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για εκρήξεις αλλά επιβεβαιώνει πως «η κατάσταση στο Manchester Arena είναι δύσκολη»




Εκπρόσωπος της γνωστής Αμερικανίδας τραγουδίστριας της ποπ δήλωσε πως η ίδια δεν έχει τραυματιστεί και πως είναι καλά στην υγεία της.




Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το σημείο της έκρηξης

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στον συναυλιακό χώρο ανέφερε πως ένιωσε μια τεράστια έκρηξη καθώς έφευγε από τη συναυλία.
Διαφήμιση


“Κατευθυνόμασταν προς την έξοδο όταν καθώς φτάναμε την πόρτα σημειώθηκε μια τεράστια έκρηξη και όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν” δήλωσε η Catherine Macfarlane στο Reuters και πρόσθεσε:

“Ήταν μια τεράστια έκρηξη. Το ένιωθες στο στήθος σου. Χάος. Όλοι άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν και να προσπαθούν να βγουν έξω”






Άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο BBC πως η έκρηξη τον πέταξε 30 πόδια μακριά. Ανέφερε ακόμη ότι είδε πολλούς τραυματίες.







makeleio.gr













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου