Αναζήτηση

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Doug Lampkin οδήγησε σούζα 60 χιλιόμετρα στη μία ρόδα και έγραψε ιστορία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Doug Lampkin οδήγησε σούζα 60 χιλιόμετρα στη μία ρόδα και έγραψε ιστορία  (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Doug Lampkin οδήγησε σούζα 60 χιλιόμετρα στη μία ρόδα και έγραψε ιστορία  (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άνθρωπος έχει αναδειχτεί 12 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και σίγουρα μετά από ένα τέτοιον άθλο είναι δύσκολο να βρεις νέες προκλήσεις. Όχι όμως αδύνατο.

Για τον άγγλο πολυπρωταθλητή Dougie Lampkin (τιμημένο με τον τίτλο MBE από τη βασίλισσα) μια τέτοια πρόκληση ήταν να οδηγήσει σούζα στο Isle of Man, τόπο του ιστορικού και ανθρωποφάγου αγώνα (248 νεκροί συνολικά από το 1911).
ΔιαφήμισηΟ παγκόσμιος πρωταθλητής Doug Lampkin οδήγησε σούζα 60 χιλιόμετρα στη μία ρόδα και έγραψε ιστορία  (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι βέβαια μία όποια κι όποια σούζα, αλλά να καλύψει όλη τη διαδρομή του αγώνα στη μία ρόδα. Μιλάμε για μια ως επί το πλείστον ορεινή διαδρομή με μήκος 60,71 χιλιόμετρα, γύρω από το βουνό Snaefell, η οποία στο ψηλότερο σημείο της φτάνει τα 422 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Doug Lampkin οδήγησε σούζα 60 χιλιόμετρα στη μία ρόδα και έγραψε ιστορία  (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Όσοι ασχολούνται με το άθλημα της τροχοανόρθωσης ξέρουν πως από τη στιγμή που κατακτήσεις την τέχνη αυτή, είναι σχετικά εύκολο να διατηρήσεις τη μοτοσυκλέτα σε ισορροπία. Σε επίπεδο έδαφος και ευθεία φυσικά.

Όταν όμως έχεις να διασχίσεις χωριά, να ανέβεις και κατέβεις βουνά, να στρίψεις ορθές γωνίες ή να ακολουθήσεις roundabouts τα πράγματα αλλάζουν. Σε τέτοιο βαθμό που ως τώρα κανείς δεν είχε καταφέρει να καλύψει τη διαδρομή του Νησιού στη μία ρόδα. Και υπήρχαν αμφιβολίες για το αν κάτι τέτοιο ήταν ποτέ δυνατόν να επιτευχθεί.

Με παρούσα την Red Bull TV που πετάει τη σκούφια της για τέτοια δρώμενα, ο Lampkin που πλέον είναι και ο ίδιος κάτοικος του Νησιού, αποφάσισε πως ήταν καιρός να γράψει μια νέα σελίδα στο Μεγάλο Βιβλίο του Trial.
ΔιαφήμισηΟ παγκόσμιος πρωταθλητής Doug Lampkin οδήγησε σούζα 60 χιλιόμετρα στη μία ρόδα και έγραψε ιστορία  (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη του αναμέτρηση με τη διαδρομή και την ισορροπία αναβλήθηκε για 24 ώρες, όταν το νησί βρέθηκε στο έλεος μιας καταιγίδας με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητες ως και 88 χλμ/ώρα.
Την επομένη, στις 5 το απόγευμα, όμως, ο Dougie ξεκίνησε την προσπάθειά του από το Grandstand, σημείο εκκίνησης του αγώνα. Τα πρώτα χιλιόμετρα ήταν δύσκολα, γιατί είχε υψηλή ταχύτητα για τις κρατούσες συνθήκες.
Ο αέρας δεν είχε κοπάσει και σε πολλά ανοιχτά σημεία έπνεε τόσο δυνατά που τον έσπρωχνε εκτός τροχιάς. Στην ορεινή διαδρομή ο Lampkin έφτασε να αντιπαλεύει ξαφνικές ριπές 60 χλμ/ώρα, στηριζόμενος μόνον στη μία ρόδα.
Σε πολλά σημεία της διαδρομής ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να επευφημίσει το «συμπατριώτη» τους, Lampkin, ο οποίος 1 ώρα και 35 λεπτά μετά την εκκίνηση πέρασε τη γραμμή τερματισμού με τη γροθιά σηκωμένη στον αέρα. Μέση ωριαία; 38,34 χλμ/ώρα! Το ρεκόρ του αγώνα (στις δύο ρόδες) από τον 27χρονο Michael Dunlop είναι 215,591 χλμ/ώρα!
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Doug Lampkin οδήγησε σούζα 60 χιλιόμετρα στη μία ρόδα και έγραψε ιστορία  (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τον ευτυχή τερματισμό ο Άγγλος δήλωσε: «Καμιά δεκαριά φορές κόντεψα να τη ρίξω κάτω, καναδυό μάλιστα έχασα τον έλεγχο. Όταν χάνεις την ισορροπία σου και το δεξί πόδι φεύγει από το μαρσπιέ, έχεις χοντρό πρόβλημα. Και με την ταχύτητα που πήγαινα, δεν μπορούσα να βασιστώ στο πίσω φρένο».
Συνοψίζοντας την εμπειρία του, μετά από μήνες εξοντωτικής εξάσκησης και τροποποιήσεων ώστε να φέρει τη μοτοσυκλέτα του -μια εργοστασιακή Vertigo- στα μέτρα της διαδρομής, είπε:
«Νιώθω απίστευτη ανακούφιση. Μετά από την κοπιαστική προετοιμασία και τους 7 μήνες σχεδιασμών και όλα όσα έγιναν με τον καιρό την τελευταία μέρα και σήμερα ακόμη με τον αέρα πάνω στην κορυφή, είχα συνέχεια την αίσθηση πως όλα κρεμόντουσαν συνέχεια από μια κλωστή. Σιγουριά ένιωσα μόνον τα λίγα τελευταία μέτρα πριν τον τερματισμό. Αλλά αυτά τα μέτρα ήταν η πιο φανταστική αίσθηση».


Πάρτε μια γεύση από το ρεκόρ στο σχετικό βίντεο...


Πηγή

Ερωτικές γνωριμίες ενηλίκων στην Ελλάδα. Βγείτε ραντεβού, βρείτε σύντροφο για μια βραδιά, γιατί όχι και για ολόκληρη τη ζωή σας. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ
 ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου