Αναζήτηση

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Με νομοθετική ρύθμιση θα επιστρέφονται αυτόματα έως 10000 ευρώ

Με νομοθετική ρύθμιση θα επιστρέφονται αυτόματα έως 10000 ευρώ
Με νομοθετική ρύθμιση θα επιστρέφονται αυτόματα έως 10000 ευρώ
Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στις επόμενες ημέρες στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίζει νέο πλαίσιο στο οποίο ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων και ο ΦΠΑ θα επιστρέφονται με αυτόματες διαδικασίες και χωρίς έλεγχο για ποσά ως και 10.000 ευρώ.
Διαφήμιση
Οι επιστροφές “εξπρές” προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης στη Βουλή.

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι τους επόμενους μήνες να επιταχυνθεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τους φορολογούμενους μέρος των οποίων είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

Κεντρική επιδίωξη είναι σε ένα χρόνο από σήμερα, τον Αύγουστο του 2018, το Υπουργείο Οικονομικών να μην έχει εκκρεμείς επιστροφές φόρων για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

Άλλωστε η επιτάχυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιδιώτες προβλέπεται και στην συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα η οποία εγκρίθηκε από τον ESM την Παρασκευή.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται δύο υποδόσεις των 800 εκατ. ευρώ η κάθε μία που προορίζονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και η εκταμίευσή τους συνδέεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε ότι αφορά τον ρυθμό αποπληρωμής τους.
makeleio.gr
Διαφήμιση
Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου