Αναζήτηση

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

S.O.S! Σβήστε αμέσως το τηλέφωνό σας από το Facebook!

S.O.S! Σβήστε αμέσως το τηλέφωνό σας από το Facebook!
S.O.S! Σβήστε αμέσως το τηλέφωνό σας από το Facebook!

Στον διαδικτυακό κόσμο, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι και η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και στους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook. Μια παράμετρος ασφαλείας που μπορεί να μην έχει σκεφτεί κάποιος για να προστατέψει τον λογαριασμό του, είναι ο αριθμός τηλεφώνου.
Διαφήμιση


Ένας προγραμματιστής υπολογιστών συμβουλεύει τους χρήστες του Facebook να διαγράψουν τον αριθμό τηλεφώνου τους από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γιατί μέσω αυτού είναι εύκολο για κάποιον να συνδεθεί με ένα προφίλ.

Και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, γίνεται γιατί όταν κάποιος ανοίξει λογαριασμό, προαιρετικά, το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους για να αποκτήσουν πρόσβαση.

Αυτό όμως μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που κάποιος έχει ξεχάσει τον παλιό αριθμό του ακόμη συνδεδεμένο με τον λογαριασμό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Τζέιμς Μαρντιντάλε:

Ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι ένας θησαυρός και αξίζει αρκετά χρήματα. Υπάρχουν άτομα που αγοράζουν λογαριασμούς στη «μαύρη αγορά» αλλά και σε δημόσιους ιστότοπους όπως το Reddit.

Ο ίδιος επίσης ισχυρίζεται πως κατάφερε να μπει σε λογαριασμούς τρίτων προσώπων με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, κάνει γνωστό ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί που καταργούνται, ανακυκλώνονται, και δίνονται σε άλλους πολίτες, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλή προστασία δεδομένων.

Εάν λοιπόν έχετε βάλει τον παλιό αριθμό σας στο Facebook ως εναλλακτική λύση για τον κωδικό, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε.
Διαφήμιση


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου