Αναζήτηση

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΤΈΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ: ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΈΩΣ ΚΑΙ 200%

ΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΤΈΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ: ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΈΩΣ ΚΑΙ 200%
ΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΤΈΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΊΑΣ: ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΈΩΣ ΚΑΙ 200%
: «Βόμβα» με τα τέλη κυκλοφορίας σε πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αναμένεται να αποτελέσει η εφαρμογή του νέου μοντέλου μέτρησης εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Διαφήμιση


Κι αυτό, διότι η αύξηση των τιμών εκπομπών CO2σε όλα τα αυτοκίνητα οδηγεί αυτομάτως σε αύξηση των τελών κυκλοφορίας σε ποσοστό από 15% έως και πάνω από 235%!

Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα της ΕΕ, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει από το Σεπτέμβριο του 2017 να αναγράφουν δύο τιμές με εκπομπές ρύπων για το ίδιο αυτοκίνητο, οι οποίες θα αφορούν σε μετρήσεις από το παλιό και από το καινούριο σύστημα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η αύξηση της φορολογίας, αλλά και του κόστους χρήσης για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων των κρατών – μελών, εξαιτίας της αύξησης των επίσημων εκπομπών ρύπων των οχημάτων τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει ένα χρόνο περίοδο χάριτος στις αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε το νέο σύστημα να έχει πλήρως υιοθετηθεί το Σεπτέμβριο του 2018, όποτε και θα σταματήσουν να αναγράφονται οι τιμές μέτρησης των εκπομπών C02 με το παλαιό σύστημα.

Παράλληλα, οι τιμές τόσο των καινούριων όσο και των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν εξαιτίας της αλλαγής των τιμών στις εκπομπές CO2.

Ειδικότερα, για τον υπολογισμό του Τέλους Ταξινόμησης λαμβάνονται υπόψη οι Αξίες Λιανικής προ Φόρων, αλλά και οι εκπομπές CO2. Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς η αύξηση στις τιμές των εκπομπών ρύπων οδηγεί σε άνοδο του φόρου που πρέπει να καταβληθεί, και κατ’ επέκταση των τιμών λιανικής.
Διαφήμιση


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου