Αναζήτηση

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ! — ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ISIS ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ DRONES

ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ! — ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ISIS ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ DRONES
ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ! — ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ISIS ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ DRONES
Οι τρομοκράτες του ISIS έχουν στο παρελθόν χρησιμοποιήσει εμπορικά drones για την ρίψη εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, όμως η επόμενη απειλή της χρήσης αυτής της τεχνολογίας από τους εξτρεμιστές μπορεί να συνεπάγεται με την χρήση τους για την ρίψη των λεγόμενων«βρόμικων βομβών» είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αυτή την εβδομάδα.
Διαφήμιση


Με την λογική ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να μεταφέρουν μια φωτογραφική μηχανή τους δίνει την δυνατότητα να τα μετατρέψουν ώστε να μπορούν επίσης να «ρίξουν κάποιους βρώμικους εκρηκτικούς μηχανισμούς», δήλωσε ο Friedrich Grommes, επικεφαλής του τμήματος της διεθνούς τρομοκρατίας και του γραφείου για την καταπολέμηση τους διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος της Γερμανικής Federal Intelligence Service (Bundesnachrichtendienst ή απλά BND).
“Ακόμη και αν με αυτές τις ενέργειες επηρεάζονται μόνο λίγοι άνθρωποι, εξυπηρετεί πλήρως την ιδέα της τρομοκρατίας”, παρατήρησε ο Grommes. Οι βρώμικες βόμβες που αποτελούνται από συμβατικά εκρηκτικά και ραδιενεργά υλικά αντιπροσωπεύουν ένα είδος εκρηκτικού μηχανισμού διασποράς ραδιενεργού υλικού (RDD), σύμφωνα με την αμερικανική επιτροπή πυρηνικών κανονισμών, αν και οι όροι βρώμικη βόμβα και RDD χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά στα μέσα ενημέρωσης.

“Οι περισσότερες συσκευές RDD δεν θα απελευθερώσουν αρκετή ακτινοβολία για να σκοτώσουν ανθρώπους ή να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες – τα συμβατικά εκρηκτικά θα ήταν περισσότερο επιβλαβές για τα άτομα από το ραδιενεργό υλικό”, σύμφωνα με ένα δελτίο του NRC για τις βρώμικες βόμβες.

“Ωστόσο, ανάλογα με την κατάσταση, μια έκρηξη RDD θα μπορούσε να δημιουργήσει φόβο και πανικό, να μολύνει το περιβάλλον με επικίνδυνο υλικό και να απαιτήσει ενδεχομένως πολύχρονο και δαπανηρό καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου . Η παροχή άμεσων και έγκυρων πληροφοριών στο κοινό μπορεί να αποτρέψει τον πανικό που αναζητούν οι τρομοκράτες “, σημειώνει η NRC.

Τα Drones βρήκαν μια ιδιαίτερη θέση στη «αεροπορία» του ISIS. Τα βίντεο που τραβήχτηκαν από έναν μαχητή του ISIS τον Ιανουάριο έδειξαν ένα μετατρεπόμενο σε όπλο UAV να ρίχνει ένα IED σε μια ομάδα αμάχων. Σύμφωνα με τον Bridget Johnson, ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας στο PJ Media, “οι εκρήξεις που παράγονται από τις εκρηκτικές ύλες είναι παρόμοιες με την έκρηξη χειροβομβίδας, και φαίνεται να προκαλούν τραυματισμούς με μεγάλη ευκολία σε ανθρώπους, αλλά φαινομενικά έχουν μικρή επίδραση στο πεδίο της μάχης και εναντίων αρμάτων μάχης”.

Μόλις γίνει η πρώτη επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό, οι τρομοκράτες περιμένουν να φτάσουν οχήματα και οι πρώτοι διασώστες στη σκηνή της επίθεσης, πριν να επιτεθούν με τα παγιδευμένα με εκρηκτικά drones τους , εξήγησε ο Τζόνσον.
Διαφήμιση


Οι τακτικές των επιθέσεων με την χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών δεν έχουν ακόμα εγκαταλείψει την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, δήλωσε ο Καναδός αναλυτής σε θέματα τρομοκρατίας Chris Rousseau σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, αλλά «το ερώτημα είναι πότε θα αποφασίσει κάποιος να αντιγράψει αυτήν την ιδέα και να την χρησιμοποιήσει» .
thinknews.gr
Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου