Αναζήτηση

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Στάθμευσε νόμιμα και... έκλεισε την κυκλοφορία....

Στάθμευσε νόμιμα και... έκλεισε την κυκλοφορία....
Στάθμευσε νόμιμα και... έκλεισε την κυκλοφορία....
Αγανακτισμένος οδηγός πάρκαρε... νόμιμα χθες νωρίς το απόγευμα και έκλεισε την κυκλοφορία στην Αναγνωσταρά, μεταξύ Γεωργούλη και Πολυχάρους, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ο λόγος είναι ότι στην άλλη πλευρά του δρόμου παρέμεναν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα:
Διαφήμιση


Η σήμανση εκεί επιβάλλει στάθμευση εναλλάξ στη μία ή την άλλη πλευρά του δρόμου, μονούς και ζυγούς μήνες - αλλά παρότι είχαμε φτάσει στις 6 Σεπτεμβρίου, στην 6η μέρα από την αλλαγή του μήνα, η στάθμευση συνεχιζόταν στη... λάθος πλευρά. Κι αυτό γιατί η μοναδική ποινή που επέβαλε η Δημοτική Αστυνομία στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ήταν η κλήση. Ετσι, η παράβαση συνεχιζόταν, οι κλήσεις κόβονταν, τα σταθμευμένα στη λάθος πλευρά του δρόμου ανανεώνονταν... και οι οδηγοί που κινούνταν στην Αναγνωσταρά, μέσα στο κέντρο της Καλαμάτας, αναγκάζονταν να κάνουν ελιγμούς.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που τελικά πάρκαρε νόμιμα και έκλεισε την κυκλοφορία «τρελάθηκε» κι έφτασε σε αυτή την κίνηση, είχε παρκάρει αρχικά στην απέναντι πλευρά, παράνομα, και βρήκε κλήση. Πήγε στο παλιό Δημαρχείο να εξηγήσει ότι δεν μπορούσε να παρκάρει νόμιμα, στη σωστή πλευρά, γιατί θα έκλεινε την κυκλοφορία αφού όλοι οι άλλοι συνέχιζαν να παρκάρουν απέναντι, οπότε αναγκάστηκε να παρκάρει κι αυτός μαζί τους, παράνομα. Εκεί οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αστυνομίας του απάντησαν ότι σωστά του κόπηκε κλήση, και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο για να επανέλθει η νομιμότητα στο συγκεκριμένο σημείο, παρότι βρίσκεται λιγότερο από 100 μέτρα από την κεντρική πλατεία.

Εκείνος τότε πήγε και πάρκαρε νόμιμα στο σημείο, στην πλευρά που προβλέπουν οι πινακίδες, οπότε έκλεισε η κυκλοφορία και ειδοποιήθηκε η Τροχαία. Ο τροχονόμος που κατέφτασε τον παρακάλεσε να πάρει το αυτοκίνητό του, λέγοντάς του ότι το έχει κάνει συνειδητά και θα βρεθεί κατηγορούμενος για παρακώλυση συγκοινωνίας. Για τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ο τροχονόμος είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, πέρα από την κλήση, και η συνάδελφός του έκοψε κλήσεις στα αυτοκίνητα που δεν είχαν. Στο αίτημα του αγανακτισμένου οδηγού να τα απομακρύνει ο γερανός, ο τροχονόμος απάντησε ότι δεν υπάρχει γερανός στην Καλαμάτα και στις άλλες περιφερειακές πόλεις (είπε ότι έχουν μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη) για να κάνουν αυτή τη δουλειά.
Διαφήμιση


Συμπέρασμα: Αν στην Καλαμάτα παρκάρουν παράνομα 3-4 αυτοκίνητα μαζεμένα, η παρανομία θα συνεχίζεται για μέρες, γιατί το μόνο “όπλο” που έχουν οι αρμόδιες αρχές, όπως λένε, είναι η κλήση. Για να δούμε, πόσο πρέπει να φτάσει ο μήνας για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη στάθμευση στην Αναγνωσταρά, μόλις 70-80 μέτρα από το πιο κεντρικό σημείο της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας.
eleftheriaonline.gr
Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου