Αναζήτηση

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Με αυτόν τον τρόπο θα σας εκβιάσει η Σουηδική εταιρεία που αγόρασε κοψοχρονιά τα δάνεια από τη Eurobank

Με αυτόν τον τρόπο θα σας εκβιάσει η Σουηδική εταιρεία που αγόρασε κοψοχρονιά τα δάνεια από τη Eurobank
Με αυτόν τον τρόπο θα σας εκβιάσει η Σουηδική εταιρεία που αγόρασε κοψοχρονιά τα δάνεια από τη Eurobank.
Διαφήμιση


«Δώστε ότι έχετε ευχαρίστηση». Κάτι που θυμίζει το παγκάρι της εκκλησίας! Αυτό θα είναι το μήνυμα του σουηδικού κολοσσού της είσπραξης κόκκινων δανείων, Intrum Justitia, στους χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες της Eurobank, τα δάνεια των οποίων απέκτησε με, έκπτωση 97%.

Πολλοί δανειολήπτες διερωτώνται σε τι ακριβώς συνίσταται η εισπρακτική καινοτομία που θα εφαρμοσθεί στους οφειλέτες κόκκινων δανείων της Eurobank, τα δάνεια των οποίων κατέχει πλέον η Intrum Justitia, ενώ θα συνεχίσει να τα διαχειρίζεται η εισπρακτική εταιρεία του ομίλου της Eurobank.

Το κούρεμα της «αρκούδας» και νέα δάνεια

Προφανώς, το η νέα κάτοχος των δανείων είναι έτοιμη να προσφέρει στους δανειολήπτες ένα γενναίο «κούρεμα» των οφειλών τους, που μπορεί να ξεπεράσει και το 90%. Εκτός αυτού, η σουηδική εταιρεία θα τους προτείνει εξόφληση μέσω νέων δανείων, διάρκειας άνω και των δέκα ετών.

Η διαδικασία

Η Intrum Justitia θα καλέσει με επιστολές να προσέλθουν σε συζήτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση.

Ακολούθως, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του δανειολήπτη θα προτείνεται μια ρύθμιση με την εξής μορφή: η παλιά του οφειλή, αφού αφαιρεθούν οι τόκοι υπερημερίας, θα «σπάει» σε δύο κομμάτια. Ένα νέο δάνειο, με πολύ χαμηλό επιτόκιο (κάτω από 5%) και διάρκεια όσο μεγάλη χρειάζεται για να βγαίνει μια «ανεκτή» δόση, που θα περιορίζει όσο γίνεται τον κίνδυνο νέας αθέτησης. Και ένα δεύτερο δάνειο, που θα μένει στην άκρη χωρίς να εξυπηρετείται και το οποίο θα διαγράφεται, όταν ο δανειολήπτης αποπληρώσει το βασικό δάνειο.
Διαφήμιση


Αυτό το μοντέλο ρύθμισης, ιδιαίτερα όταν ο αγοραστής ενός προβληματικού δανείου το έχει αγοράσει με μεγάλη έκπτωση, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χαμηλή μηνιαία επιβάρυνση του δανειολήπτη, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η εταιρεία που έχει αγοράσει το δάνειο θα εισπράξει στο τέλος το διπλάσιο, ή περισσότερο, του αρχικού της κεφαλαίου.

Παράδειγμα

Για ένα καταναλωτικό δάνειο 20.000 ευρώ, το οποίο η εταιρεία είσπραξης έχει αγοράσει έναντι 600 ευρώ, θα ζητήσει από το δανειολήπτη να πληρώσει κεφάλαιο 1.800 ευρώ, με ένα νέο δάνειο 5ετούς διάρκειας και με επιτόκιο 5%.

Ο δανειολήπτης θα πληρώνει μηνιαία δόση μόνο 34 ευρώ, αλλά στη λήξη του δανείου η εισπρακτική εταιρεία θα έχει λάβει 2.038 ευρώ (κεφάλαιο και τόκοι), δηλαδή ποσό υπερτριπλάσιο του ποσού που πλήρωσε αρχικά για να αγοράσει το δάνειο. Και ο δανειολήπτης, εάν έχει εξοφλήσει το δάνειο, θα έχει το κέρδος μιας διαγραφής χρέους κατά 90%.
makeleio.gr
Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου