Αναζήτηση

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ετοιμαστείτε! Από Δευτέρα κρύο και χιόνια — Πού θα το στρώσει...

Ετοιμαστείτε! Από Δευτέρα κρύο και χιόνια — Πού θα το στρώσει...
Ετοιμαστείτε! Από Δευτέρα κρύο και χιόνια — Πού θα το στρώσει...
Διαφήμιση

Ο χειμώνας έφτασε και μας δείχνει το σκληρό του πρόσωπο
Μετά τις φονικές πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 20 συνανθρώπους μας, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση η οποία ναι μεν θα είναι σύντομη αλλά θα αντιληφθούμε πως πλέον έχουμε χειμώνα.
Από το βράδυ της Κυριακής, μία ψυχρή εισβολή που φτάνει στη χώρα μας από τα βόρεια φέρνει μαζί της ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια ενώ θα ρίξει τον υδράργυρο 5-7 βαθμούς.
Ο... χιονιάς θα κάνει την εμφάνιση του στη βόρεια Ελλάδα, από το πρωί της Δευτέρας, με χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Μακεδονία από το ύψος των 700 μέτρων.
Σε αυτές τις περιοχές πιθανότατα θα υπάρξει και χιονόστρωση.
Πάνω από τα 650-700 μέτρα θα χιονίσει τοπικά και για λίγη ώρα και σε περιοχές της κεντρο-ανατολικής Μακεδονίας.
Πρόσκαιρα στη Θράκη, προς το μεσημέρι, θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμη και σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα σε σχέση με τη Μακεδονία.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα εκδηλωθούν και σε αρκετές από τις υπόλοιπες κεντρικές (κυρίως) ηπειρωτικές περιοχές τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 1200 περίπου μέτρα.
Αν εξαιρέσουμε τις ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα βροχερός μέσα στη Δευτέρα.
Διαφήμιση

Αυτό σημαίνει ότι, τόσο στο Ιόνιο, όσο στα ηπειρωτικά τμήματα και το Αιγαίο, κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές.
Πιο δυνατά φαίνεται ότι θα είναι τα φαινόμενα σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και των Δωδεκανήσων, όπου εκεί θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.
Το πρωί της Δευτέρας θα βρέξει τοπικά και κατά βάση ασθενώς στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αττική οι βροχές θα κάνουν την εμφάνιση τους λίγο αργότερα, δηλαδή προς τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας με ένα "πέρασμα" που θα απασχολήσει αρκετές περιοχές του νομού.

Πηγή

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου