Αναζήτηση

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Χαμός από mall… Χτίζονται τρία νέα εμπορικά κέντρα — Δείτε που....

Χαμός από mall… Χτίζονται τρία νέα εμπορικά κέντρα — Δείτε που....
Χαμός από mall… Χτίζονται τρία νέα εμπορικά κέντρα — Δείτε που....

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με αργά αλλά σταθερά βήματα βελτιώνονται, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τους τελευταίους μήνες αυξάνεται και η ιδιωτική κατανάλωση.
Οπότε ανοίγει και η όρεξη επενδυτών και μεγάλων ομίλων να επανεξετάσουν επενδυτικά σχέδια για μεγάλα εμπορικά κέντρα ( τα γνωστά μας mall) στην Αττική.

Λυκόβρυση

Σε έκταση 90 στρεμμάτων κοντά στον κόμβο της Λυκόβρυσης της Εθνικής Οδού Αθηνών σχεδιάζει να αναπτύξει το δεύτερο εμπορικό του κέντρο μετά από το επιτυχημένο πείραμα του «Athens Metro Mall», ο όμιλος του ομογενή επιχειρηματία Παναγιώτη Κωνσταντίνου. Το επενδυτικό σχέδιο ύψους 93 εκατ., για το οποίο μάλιστα έχει υποβληθεί φάκελος για την ένταξη του στις στρατηγικές επενδύσεις, θα περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο, χώρους ψυχαγωγίας με κινηματογράφους, χώρους γραφείων και άλλα. Ό όμιλος του ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα είχε προαναγγείλει νέα εμπορικά κέντρα όταν εγκαινίαζε το Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο το 2010.

Ακαδημία Πλάτωνος

Μετά από μια δεκαετία και αφού άλλαξε ιδιοκτήτης φαίνεται ότι προχωρά το εμπορικό κέντρο της εταιρίας Artume στην Ακαδημία Πλάτωνος, το οποίο είχε μείνει κολλημένο στα γραφειοκρατικά γρανάζια. O λόγος για το «Academy Gardens», το εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται εδώ και μια δεκαετία στο πρώην εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη επί της Λεωφόρου Κηφισού στο ύψος της Ακαδημίας Πλάτωνος. Μια επένδυση ύψους 300 εκατ. που θα δημιουργήσει έναν πολυχώρο εμπορίου και αναψυχής επιφάνειας 55.000 τμ σε μια έκταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων συνολικής επιφάνειας 22.000 τμ. Τους τελευταίους μήνες και αφού η ιδιοκτήτρια BlackRock ανεπίσημα «απείλησε» ότι θα αποχωρούσε από την επένδυση, έχει προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών αλλά και των Προεδρικών Διαταγμάτων.

Βοτανικός

Νέο πνοή αποκτά το έργο που είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην περιοχή του Βοτανικού από την πλέον πτωχευμένη Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική στο πλαίσιο της περιβόητης Διπλής Ανάπλασης. Το ακίνητο με το ημιτελές εμπορικό κέντρο βρίσκεται πλέον στην κατοχή των Alpah Bank και Τράπεζα Πειραιώς οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αμερικανικό όμιλος Hines, που πρόσφατα αγόρασε το ξενοδοχείο Athens Ledra στη Συγγρού. Τα μέχρι στιγμής σχέδια, που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, κάνουν λόγο σύμφωνα με πληροφορίες για ένα εμπορικό κέντρο 50.000 τμ.

Πηγή: insider.gr


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου