Σάββατο, 27 Απριλίου 2019

Φτιάξτε πεντανόστιμο κοκορέτσι με τη συνταγή παραδοσιακού μάστορα

Φτιάξτε πεντανόστιμο κοκορέτσι με τη συνταγή παραδοσιακού μάστορα
πεντανόστιμο κοκορέτσι με τη
συνταγή παραδοσιακού μάστορα

Φτιάξτε πεντανόστιμο κοκορέτσι με τη συνταγή παραδοσιακού μάστορα

Μια ανάσα βρισκόμαστε από την Κυριακή του Πάσχα και οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι έχουν ήδη ξεκινήσει.

Επειδή όμως το κοκορέτσι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ημέρας και δεν νοείται σούβλα χωρίς αυτό, δείτε μερικά από τα μυστικά για να φτιάξετε ένα γευστικό κοκορέτσι.

Υλικά

2 μεγάλες συκωταριές μαζί με τα πνευμόνια και την καρδιά - 6 πλεξούδες έντεραΑλάτιΠιπέρι

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα πλένουμε τα έντερα πολύ καλά με ξύδι. Κάποιοι επιλέγουν να τα γυρίσουν ανάποδα, αλλά αυτή η διαδικασία έχει τον κίνδυνο να σπάσουν τα έντερα σε μικρά κομμάτια. Άλλοι, πάλι, προτιμούν να τα πλύνουν με αλάτι και λεμόνι ενώ υπάρχει και ο τρόπος του πλυσίματος με το λάστιχο του κήπου ( το εφαρμόζουμε στη μία άκρη του εντέρου εσωτερικά και το ξεπλένουμε πολύ καλά).

Κόβουμε τις συκωταριές, τα πνευμόνια και την καρδιά σε μικρούς κύβους αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Παίρνουμε τη βέργα και βάζουμε τα κομμάτια από τη συκωταριά, τα πνευμόνια και την καρδιά  και ενδιάμεσα στερεώνουμε και γλυκάδια. Τα τυλίγουμε με τα έντερα τη συκωταριά τα πνευμόνια και την καρδιά με τον εξής τρόπο: Στερεώνουμε τις δύο άκρες της βέργας σε δύο αντικριστές καρέκλες και ξεκινάμε να γυρνάμε το κοκορέτσι σα να το σουβλίζουμε, αφού στερεώσουμε στην μία άκρη την αρχή του πρώτου εντέρου με έναν γερό κόμπο. Κάθε έντερο το στερεώνουμε με το επόμενο και συνεχίζουμε το «σούβλισμα» μέχρι να σκεπαστούν τα συκώτια. Αφήνουμε το κοκορέτσι τυλιγμένο σε μία λαδόκολλα όλο το βράδυ για να στεγνώσει (εκτός ψυγείου).

Μυστικά

Το κοκορέτσι πρέπει να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει απέξω και μείνει άψητο στο εσωτερικό.Δεν θα πρέπει να είναι πολύ χοντρό αλλά ούτε πολύ λεπτό γιατί θ αρπάξει.Ένα κανονικό κοκορέτσι χρειάζεται 3-3 ½ ώρες ψησίματος. Όταν αρχίσει να αφρίζει, σημαίνει ότι έχει γίνει.Μόλις γίνει, το διπλώνουμε με λαδόκολλα για να κρατήσει τα υγρά του.Κάποιοι βάζουν γύρω από το κοκορέτσι και την μπόλια του αρνιού. Είναι νόστιμο αλλά πολύ πιο βαρύ!!! Άλλοι, βάζουν αρκετό σκόρδο όταν μαρινάρουν τα εντόσθια αλλά και αυτό το κάνει πιο βαρύ!


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Loading...