Αναζήτηση

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Έρχονται αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς – Πώς οι μπάρες του μετρό θα ανοίγουν με τις τραπεζικές κάρτες

Έρχονται αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς – Πώς οι μπάρες του μετρό θα ανοίγουν με τις τραπεζικές κάρτες

Έρχονται αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς – Πώς οι μπάρες του μετρό θα ανοίγουν με τις τραπεζικές κάρτεςΜε στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει τον ανασχεδιασμό των συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα μέσω του ηλεκτρονικού κομίστρου εξετάζεται να εμπλουτιστούν οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες με νέες τεχνολογίες πληρωμών που θα τεθούν στη διάθεση των επιβατών. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται μέσα στο 2020 να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ειδική εφαρμογή που θα επιτρέπει τη χρέωση των μετακινήσεων και με ανέπαφες χρεωστικές κάρτες.

Πρόκειται για δυνατότητα που θα επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν από τις μπάρες του μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων χρησιμοποιώντας μόνο τις τραπεζικές κάρτες πληρωμών χωρίς να αγοράζουν εισιτήριο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό θα επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογίας του ανοικτού κυκλώματος που επιτρέπει να χρησιμοποιούνται τραπεζικές κάρτες ως εισιτήρια. Στο Λονδίνο αυτό το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια με σημαντικά οφέλη για τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Πηγή

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου