Αναζήτηση

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τσιόδρας: Ελπίζουμε στο καλοκαίρι — Ποιοι είναι οι δύο κίνδυνοι

Τσιόδρας: Ελπίζουμε στο καλοκαίρι -Ποιοι είναι οι δύο κίνδυνοι

Τσιόδρας:  Ελπίζουμε στο καλοκαίρι — Ποιοι είναι οι δύο κίνδυνοι...






Την ελπίδα ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν στην μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊου, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιοδρας. Όπως είπε «οι ιοί του αναπνευστικού και οι κορωνοϊοί, το καλοκαίρι συνήθως υποχωρούν. Eλπίζουμε να το δούμε και σε αυτή την περίπτωση», πρόσθεσε. «Οι κλιματολογικές συνθήκες στην χώρα μας είναι τέτοιες που ελπίζουμε ότι δεν θα ευνοήσουν τον ιό…Θα τον μειώσουν, δεν τον εξαφανίσουν βέβαια», υπογράμμισε.

Κατά τον κ. Τσιόδρα, ωστόσο, υπάρχουν δύο κίνδυνοι:
-Οι ιοί αυτοί έχουν περίβλημα από λίπος και αν οι υψηλές θερμοκρασίες συνυπάρχουν με υψηλή υγρασία, τότε ο ιός λόγω, ακριβώς του λίπους, συνεχίζει να επιβιώνει στο περιβάλλον. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, αυτή είναι η περίπτωση του Χονγκ Κονγκ, όπου υπάρχει υψηλή υγρασία και γι’ αυτό έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, πολλά από τα οποία είναι και εισαγόμενα.

– Ο κορωνοϊος θα κυκλοφορεί το καλοκαίρι σε χώρες που θα έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες από τη δική μας (σ.σ. νότιο ημισφαίριο) και άρα θα υπάρχει δυνατότητα επανεισαγωγής του από αυτές. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην επιδημία της γρίπης του 2009, όταν είχαμε δεύτερο κύμα την επόμενη Άνοιξη με την επανεισαγωγή του από το Μεξικό (σ.σ. νότιο ημισφαίριο) στις ΗΠΑ (σ.σ. βόρειο ημισφαίριο).

49 θάνατοι και 102 νέα κρούσματα
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι στους 49 έχουν φτάσει οι θάνατοι από κορωνοϊό στην χώρα μας, καθώς επιβεβαιώθηκαν εφτά νέοι σήμερα. Όπως είπε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από αυτούς οι 37 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Το 96% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 72 έτη.


Παράλληλα στα 82 έφτασαν στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα  1.314, ενώ 85 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι. 17 είναι γυναίκες, ενώ, οι υπόλοιποι  είναι άνδρες, με μέση ηλικία 66 ετών.

Επιπλέον, 20 κρούσματα από 13 διαφορετικές εθνικότητες διαπιστώθηκαν σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Πειραιά μισθωμένο από τουρκική εταιρεία με 33 Έλληνες πλήρωμα, συνολικά, λοιπόν, τα κρούσματα ανήλθαν σε 102.

Πηγή


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου