Αναζήτηση

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Δηλώσεις “Βόμβα” Ανοίγουν τα σύνορα για εργάτες από Αλβανία επειδή οι Έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν σε χωράφια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις “Βόμβα” Ανοίγουν τα σύνορα για εργάτες από Αλβανία επειδή οι Έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν σε χωράφια; (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις “Βόμβα” Ανοίγουν τα σύνορα για εργάτες από Αλβανία επειδή οι Έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν σε χωράφια (ΒΙΝΤΕΟ)




Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Αλβανίας εξέτασαν τους τρόπους κάτω από τους οποίους θα μπορούν να έλθουν στην χώρα μας χιλιάδες εργάτες γης από την γειτονική χώρα, καθώς οι Έλληνες αρνούνται, στην πλειοψηφία τους να ασχοληθούν με τις αγροτικές δουλείες, όπως η συγκομιδή των καρπών.


Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «MEGA»,λόγω του κορωνοϊού ο έλεγχος για την είσοδο των εργατών από την Αλβανία θα είναι αυστηρός και θα γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Όλοι όσοι έλθουν θα έχουν υγειονομικά διαβατήρια, ενώ θα παρακολουθούνται στενά από τις αρμόδιες Αρχές» σημείωσε στο MEGA, ο διευθυντής του in.gr, Βασίλης Κανέλλης, υπογραμμίζοντας ότι η μέχρι τώρα ζήτηση από τους αρμόδιους φορείς είναι αρκετά αυξημένη.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να δοθεί εργασία σε αλλοδαπούς που φιλοξενούνται στις δομές της χώρας. Το σχετικό αίτημα για αξιοποίηση δυναμικού αλλοδαπών που φιλοξενούνται σήμερα σε δομές που έχουν εγκατασταθεί σε Βέροια, Αλεξάνδρεια, Διαβατό και Κάτω Μηλιά Πιερίας, ώστε να καλυφθεί και το επιπλέον κενό που φαίνεται ότι θα δημιουργηθεί σε εργάτες γης σε Ημαθία και Πέλλα, έθεσε η νεοσύστατη Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φρούτων-Πυρηνοκάρπων και Αχλαδιών.



Πηγή

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου