Αναζήτηση

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κορονοϊός- Π. Φάληρο: Ενοχλήθηκαν οι γείτονες για το μπαλκόνι-πάρτι

Κορονοϊός- Π. Φάληρο: Ενοχλήθηκαν οι γείτονες για το μπαλκόνι-πάρτι

Κορονοϊός- Π. Φάληρο: Ενοχλήθηκαν οι γείτονες για το μπαλκόνι-πάρτι






«Τι να πω» λέει ο Αντώνης Τζήλος. «Εγώ ήθελα να κάνω κάτι για το καλό των γειτόνων μου, σε ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας. Κάποιοι ενοχλήθηκαν. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικής αντίληψης ή μουσικής κουλτούρας ή διαφορετικής διάθεσης τέλος πάντων».
Ο μουσικός παραγωγός που οργάνωσε το μπαλκόνι – πάρτι στο Π. Φάληρο προκαλώντας την παρέμβαση της Άμεσης Δράσης, σχολιάζει στο protothema.gr τις πρωτοφανείς διαστάσεις που πήρε η πρωτοβουλία του να παίξει μουσική για τους γείτονες, έπειτα από τρεις βδομάδες εγκλεισμού στο σπίτι
Ο Αντώνης Τζήλος και η σύντροφος του, Νατάσα Παπαθανασίου είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Εκείνοι που αν ήσουν γείτονας τους και χρειαζόσουν την βοήθεια τους, θα σου άνοιγαν την πόρτα δίχως δεύτερη κουβέντα.

Έπειτα από τρεις βδομάδες εγκλεισμού ελέω των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση, ο Αντώνης που εργάζεται κι ως Dj με τη σύντροφο του Νατάσα, καθηγήτρια πιάνου και ξένων γλωσσών, αποφάσισαν μετά από παραίνεση φίλων να ανεβάσουν λίγο την διάθεση της γειτονιάς, βγάζοντας τα ηχεία και την κονσόλα στο μπαλκόνι.

Ο Αντώνης δεν έχει τις φωνητικές ικανότητες του διάσημου Ιταλού τενόρου Μαουρίτσιο Μαρκίνι, να βγει όπως κι εκείνος και να τραγουδήσει την εμβληματική άρια «Nessun Dorma» του Puccini, υμνώντας την ομοψυχία και ελπίζοντας στη νίκη κατά της πανδημίας. Ξέρει όμως να βάζει καλή μουσική για όλα τα γούστα.

Η Νατάσα που το χει περισσότερο με το πιάνο, είπε να κάνει την εισαγωγή παίζοντας δυο κομμάτια για να δώσει μετά τη σκυτάλη στον σύντροφο της εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ναι, αυτή η απρόσωπη γειτονιά του Π. Φαλήρου απέκτησε ξαφνικά την χαμένη της ζωντάνια. Ο κόσμος που βγήκε στα μπαλκόνια για να τους ακούσει ξαναγνωρίστηκε με τους διπλανούς του. Φασαρία, φωνές, κάποιοι μαλώνουν, κάποιοι γελούν και όλοι μαζί συλλογίζονται πόσο περίπλοκη και συνάμα είναι η έννοια της γειτονιάς που είχαν ξεχάσει.

Το πάρτι που άναψε το γλέντι στη γειτονιά


Είναι λίγο μετά τις 9 το βράδυ Σαββάτου και το κέφι έχει ανάψει. Μαζί και μερικά καπνογόνα από τους πιο θερμόαιμους, ενώ το σκοτάδι φωτίζεται κι από τους αναμμένους φακούς. Μια ολόκληρη γειτονιά πάλλεται με τους ήχους του Dj, οι παραγγελιές δίνουν και παίρνουν, ο κόσμος χορεύει στα μπαλκόνια και λίγοι είναι αυτοί που προσέχουν την άφιξη ενός περιπολικού της Άμεσης Δράσης.

«Τι να πω» λέει ο Αντώνης Τζήλος. «Εγώ ήθελα να κάνω κάτι για το καλό των γειτόνων μου, σε ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας. Κάποιοι ενοχλήθηκαν. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικής αντίληψης ή μουσικής κουλτούρας ή διαφορετικής διάθεσης τέλος πάντων».

Οι αστυνομικοί θα ενοχλήσουν τη γειτονιά περισσότερες από τέσσερις φορές, φωνάζοντας στο τέλος από τον ασύρματο, «να τελειώσει το πάρτι εδώ και τώρα». Οι γείτονες όμως ήταν κάθετοι και παρότρυναν τον Αντώνη και τη Νατάσα να ξανακάνουν το πάρτι, την επόμενη κιόλας μέρα.


«Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε η Νατάσα παίζοντας δυο δικές της διασκευές στο μεγάλο της συναυλιακό πιάνο» θα πει ο Αντώνης.

«Έδωσε μια ξεχωριστή νότα και όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Μετά ανέβηκα εγώ στα decks» λέει, για να προσθέσει ότι νωρίτερα το μεσημέρι η αστυνομία ξαναπέρασε από την γειτονιά προειδοποιώντας ότι αν παίξουν μουσική και ενοχληθούν κάποιοι, το θέμα θα πάει στον εισαγγελέα. Ένα τοπικό site είχε προλάβει να αναρτήσει πληροφορίες για την έναρξη του νέου πάρτι και κάποιος καλοθελητής το «σφύριξε» στην αστυνομία για να τους προλάβει.

Διέλυσαν το πάρτι υπό την απειλή του αυτοφώρου
«Ακούστηκε μέχρι και ότι έχουμε κάνει ανοιχτή πρόσκληση να έρθει κόσμος στο σπίτι, κάτι που φυσικά δεν ισχύει» λέει ο Dj.

Τελικά η αστυνομία θα παρέμβει εκ νέου και υπό την απειλή του Αυτοφώρου ο Αντώνης και η Νατάσα αναγκάστηκαν να το διαλύσουν νωρίς βάζοντας πρόωρο τέλος στο πάρτι- μπαλκόνι.

Μπορεί να χάθηκε μια μάχη, όχι όμως και ο πόλεμος...

Πηγή


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου