Αναζήτηση

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Νέοι ''κεραυνοί'' Σαλβίνι προς Γερμανία: ''Η Ελλάδα ξεπούλησε τα λιμάνια της με εντολή της Μέρκελ-Μην τολμήσει το ίδιο στην Ιταλία'' (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέοι ''κεραυνοί'' Σαλβίνι προς Γερμανία: ''Η Ελλάδα ξεπούλησε τα λιμάνια της με εντολή της Μέρκελ-Μην τολμήσει το ίδιο στην Ιταλία''

Νέοι ''κεραυνοί'' Σαλβίνι προς Γερμανία: ''Η Ελλάδα ξεπούλησε τα λιμάνια της με εντολή της Μέρκελ-Μην τολμήσει το ίδιο στην Ιταλία'' (ΒΙΝΤΕΟ)




Το σχέδιο της Γερμανίας πέρασε και υπάρχει πλέον διάχυτος φόβος πως έρχονται νέα μνημόνια, με σκληρούς όρους και ανταλλάγματα, για τις χώρες που θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια για την ανάσχεση της οικονομικής κρίσης από τον κορωνοιό, κρύβει η συμφωνία του Eurogroup της 9ης Απριλίου του 2020.

Το τοπίο με τις δύο γραμμές στήριξης από τον ESM θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες και για την ώρα οι μόνοι οι οποίοι πανηγυρίζουν μετά το πέρας των εργασιών από το Eurogoup είναι οι Γερμανοί και φυσικά οι στενοί τους σύμμαχοι οι Ολλανδοί οι οποίοι κατάφεραν να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Η Ιταλία δεν κατάφερε να διαπεράσει το ισχυρό αυτό τείχος με αποτέλεσμα να είναι η μεγάλη χαμένη αυτής της συμφωνίας.

Αυτή η συμφωνία προκάλεσε την οργή Σαλβίνι, όπου έκανε νέα παρέμβαση χθες και έφερε πάλι ως παράδειγμα την χώρα μας.

Σε συνέντευξη στο κανάλι RAI ανέφερε τα εξής:

''Οι Γερμανοί στο παρελθόν πίεσαν την Ελλάδα να ξεπουλήσει τα λιμάνια της και τα αεροδρόμιά της. Αυτό δεν θα γίνει στην χώρα μου. Χρειάζεται αντίσταση.''

Προφανώς ο Ιταλός ηγέτης τα ''χώνει'' στον Α. Τσίπρα, ο οποίος και υπέκυψε στις πιέσεις της Μέρκελ πριν λίγα χρόνια.

Ταυτόχρονα λάβρος ο ηγέτης της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι κατά της γερμανικής εφημερίδας Die Welt εξαιτίας υποτιμητικών σχολίων για την Ιταλία με αφορμή την έκδοση ενός ευρωομολόγου για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

''Θα ήθελα να το πω αυτό ξεκάθαρα στη Γερουσία για το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας. Όποιος την  επόμενη φορά που θα μας χαρακτηρίσει έτσι ως μαφιόζους ή ζητιάνους θα πρέπει να πλένει το στόμα του πρώτα.

Ο λαός μας έχει πολλά να διδάξει και λίγα για να μάθει'', είπε ο Σαλβίνι.

Ενδεικτικό του κλίματος στην Ιταλία είναι το βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter όπου δείχνει Ιταλούς γιατρούς να σηκώνουν μέσα σε νοσοκομείο την ρωσική σημαία ενώ ακούγεται απο τα μεγάφωνα ο ρωσικός ύμνος στην υποδοχή των Ρώσων συναδέλφων τους.

Είπαμε, η Ευρώπη αλλάζει.






Πηγή

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου